ASCC Nieuwsbrief cursussen najaar 2015

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
Inschrijven voor de cursussen kan op de inschrijfdagen genoemd in punt 14 hieronder of via de ASCC-website.
De eerstvolgende inloopochtend is op vrijdag 4 september 2015 tussen 09.00 en 10.30 uur. U kunt dan ook nog
inschrijven als lid of op één van de cursussen.

Inhoud
1. Van de cursuscoördinator
2. Cursussen Windows 10
 1. Van de cursuscoördinator
 2. Cursussen Windows 10
 3. Basiscursus MAC OS X
 4. MS Office Word 2013
 5. MS Office Excel 2013
 6. Workshop Facebook
 7. Workshop Google
 8. Workshop Live Mail
 9. Werken met iPad (1)
 10. Werken met iPad (2)
 11. Android tablet/smartphone
 12. Android tablet/smartphone
 13. Photoshop Elements
 14. Inschrijfdagen

De ASCC wil u met deze extra nieuwsbrief direct inzicht bieden in het cursusaanbod en uw inschrijving makkelijker maken. In deze nieuwsbrief staan alle nieuwe cursussen, maar ook voor de niet vermelde cursussen kunt u zich natuurlijk inschrijven. Wilt u meer informatie over de genoemde cursussen of inschrijven, klik dan op de link in het artikel of ga naar www.ascc.nl/cursussen
Het cursusboekje is beschikbaar bij de wijkcentra, bibliotheek Westend, gemeentehuis en UWV. Wilt u het totale cursusboekje als pdf-bestand downloaden? Klik dan hier...

 

NIEUW! Windows 10 is de nieuwste versie van Microsoft, de opvolger van Windows 7 en 8.1 en is geschikt voor pc’s, laptops en tablets. Er worden cursussen aangeboden op verschillende nivo’s.
Hebt u geen computerervaring dan is de Beginnerscursus voor u geschikt.
Bent u een semi-gevorderde gebruiker van oudere Windows versies dan kunt u de Basiscursus volgen.
Bent u een gevorderde ex-gebruiker van oudere Windows versie dan is de Overstapcursus voor u gemaakt.
Meer informatie en direct inschrijven klik voor de
beginnerscursus hier...
basiscursus hier...
overstapcursus van Windows 7 hier...
overstapcursus van Windows 10 hier...
 

     
3. Basiscursus Mac OS X
4. MS Office Word 2013
5. MS Office Excel 2013
NIEUW! Basiscursus Mac OS X
Deze nieuwe cursus is bedoeld voor beginnende gebruikers van een Apple computer. Dit kan een MacBook (laptop) zijn, een Mac mini of een iMac.
In deze cursus leert u in zes lessen de basisvaardigheden om goed met uw Mac te kunnen werken. De volgende onderwerpen worden behandeld: bediening en belangrijke instellingen, tekstverwerking, beheer van bestanden, internet, mail, foto’s, downloaden enz. Tijdens de cursus oefent u op uw eigen MacBook (laptop) of Mac mini. Wij vragen u daarom uw MacBook of Mac mini mee te nemen voor gebruik in de cursus. Gebruikers van een iMac kunnen wel deelnemen, maar niet oefenen tijdens de cursus.
Meer informatie en direct inschrijven klik voor de Basiscursus Mac OS X hier...

NIEUW! Basiscursus MS Office Word 2013
In deze basiscursus leert u de beginselen van het tekstverwerkings-programma Microsoft Office Word 2013.
De volgende onderwerpen komen aan de orde: tekst typen, bewerken en opmaken, openen en opslaan, selecteren, verplaatsen, kopiëren, plakken, opmaak, spellingcontrole enz. Tijdens de cursus zal gewerkt worden op een pc met Windows 10.
Meer informatie en direct inschrijven klik voor Basiscursus MS Office Word 2013 hier...

NIEUW! Basiscursus MS Office Excel 2013
De cursus is bedoeld voor diegenen die de basisprincipes van een spreadsheet programma willen leren. De lessen worden gegeven in MS Office Excel 2013 maar ook gebruikers van Libre Office Calc kunnen de cursus volgen.
Wat gaat u leren? Werkomgeving, invoeren en corrigeren, werken met bestanden, verplaatsen van de celwijzer, selecteren, verplaatsen en kopiëren, functies, kolommen en rijen, opmaak enz. Tijdens de cursus zal gewerkt worden op een pc met Windows 10.
Meer informatie en direct inschrijven klik voor Basiscursus MS Office Excel 2013 hier...
 
     
6. Workshop Facebook
7. Workshop Google
8. Workshop Live Mail
NIEUW! Facebook is een sociaal netwerk en maakt de wereld tot een dorp. U komt er veel oude bekenden en familie tegen. In uw omgeving zijn veel mensen die er plezier aan beleven misschien gaat u daar ook bij horen. Facebook zorgt bijna dagelijks voor een lach op uw gezicht. Facebook werkt op computers, tablets en smartphones en is niet gebonden aan een besturings- systeem.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor de Workshop Facebook klik hier...

NIEUW! Workshop Google op uw tablet/smartphone. Google is een groot aantal App’s die nauw samenwerken. Een kleine greep uit de mogelijkheden: bellen, mailen, WhatsApp, streetview, navigatiesysteem. Wilt u net als wij totaal apparaat en plaats onafhankelijk kunnen werken en alles altijd ter beschikking hebben op computer, tablet of smartphones volg dan deze workshop en bevrijd uzelf.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor de Workshop Google op uw tablet/smartphone klik hier...

NIEUW! Workshop Live Mail
E-mail speelt sinds enige jaren een belangrijke rol. Berichten komen direct bij de juiste persoon op het scherm.
In de laatste Windows versies wordt geen mailprogramma geleverd. Een goede opvolger voor Outlook is Windows Live mail. Wat gaat u leren? Pop-account aanmaken, berichten met bijlagen maken, bijlagen openen en opslaan, berichten beantwoorden en doorsturen, postvakjes maken en beheren enz.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor de Workshop Live mail klik hier...
     
9. Werken met iPad (1)
10. Werken met iPad (2)
11. Android tablet/smartphone

NIEUW! Beginnerscursus Werken met iPad.Steeds meer ontdekken mensen het gemak van een tablet computer.
Het gebruik is niet moeilijk, maar wel anders dan een gewone computer of een laptop. In deze praktijkgerichte cursus leert u in 5 lessen wat u met een iPad kunt doen en hoe u het apparaat kunt gebruiken. Zelf doen staat in deze cursus voorop. We behandelen de volgende onderwerpen: belangrijkste knoppen en symbolen, Wifi met Safari (de browser), App’s, mail enz.
Meer informatie en direct inschrijven
voor Beginnerscursus... klik hier

Basis- en vervolgcursus Werken met iPad
In deze cursus leert u wat u met een iPad kunt doen en hoe u het apparaat kunt gebruiken. Zelf doen staat in deze cursus voorop. We behandelen o.a. Safari, Mail, Contacten, Camera, Video's, boeken en de App-store etc.
Hebt u al de nodige ervaring ? En hebt u de onderwerpen die in de basiscursus zijn behandeld aardig onder de knie? Dan is het tijd voor de Vervolgcursus om zo uw kennis en vaardigheden op de iPad uit te breiden.
Voor meer informatie en direct inschrijven klik voor
Basiscursus hier...
Vervolgcursus
hier...

Beginnerscursus Android besturingssysteem tablet/smartphone
Deze praktische cursus is speciaal voor onervaren bezitters van een Android tablet/smartphone. Merken als Samsung, LG, Sony, HTC, Huawei, Motorola en ook Google zelf hebben Android. Dus geen Apple of Windows.
Neem deel aan deze cursus en ontdek wat het apparaat u allemaal te bieden heeft. In deze beginnerscursus leert u samen met uw docent uw eigen tablet te bedienen. Alles wordt op een groot scherm in een rustig temp voorgedaan en u krijgt een App waarmee u al het geleerde nog thuis eens op video kunt terugzien.
Voor meer informatie en direct inschrijven klik voor
Beginnerscursus Android besturingssysteem tablet/smartphone hier...
 

 

   
12. Android tablet/Smartphone
13. Photoshop Elements
14. Inschrijfdagen

Basis- en vervolgcursus Android tablet. Deze praktische cursussen zijn speciaal voor bezitters van een smartphone of tablet. De tablet is de nieuwste manier van multimediaal werken. Zowel zakelijk als privé is de tablet niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Neem deel en ontdek wat een tablet u allemaal te bieden heeft. Alles wordt op een groot scherm voorgedaan en u krijgt een App waarmee u al het geleerde nog thuis eens op video kunt terugzien.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor de
basiscursus klik hier...
vervolgcursus klik hier...

Basis- en Vervolgcursus Photoshop Elements. Deze cursussen zijn voor liefhebbers van computerwerk, maar vooral voor liefhebbers van foto-graferen. Voor deze cursussen is ruime computerervaring noodzakelijk. In de cursussen wordt Adobe Photoshop Elements 12NL gebruikt.
In de basiscursus wordt u wegwijs gemaakt in de software en leert u de gereedschappen gebruiken.
De vervolgcursus is voor gevorderden die de basiscursus Adobe Photoshop Elements hebben gevolgd of vergelijkbare kennis hebben van een uitgebreid fotobewerkingsprogramma. Kennis van Irfanview of Picasa is niet voldoende. We gaan proberen het maximale uit een foto te halen (technisch en creatief).
Voor meer informatie en direct inschrijven voor de
Basiscursus Photoshop elements
klik hier...
Vervolgcursus Photoshop elements
klik hier...

U bent van harte welkom op onze informatie- en inschrijfdagen in Wijkcentrum Westend op donderdag 27 augustus van 19:00-21:00 uur of vrijdag 28 augustus van 09:00 – 12:00 uur of zaterdag 29 augustus van 13:00 – 16:00 uur. U kunt uw vragen over cursussen ook per e-mail sturen aan cursussen@ascc.nl.
Inschrijven via de website www.ascc.nl is ook mogelijk.
Ook op de vrijdagochtend inloop tussen 09.00 en 10.00 uur, die weer start op vrijdag 4 september, bent u van harte welkom om in te schrijven voor een cursus of om lid te worden.

 ASCC Nieuwe tijdelijke locatie Waar?
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Het is een Club van meer dan 500 leden, variërend in leeftijd van 41 tot 99 jaar!!

Ook lid worden? Klik dan op deze link...

Wees zuinig met papier!
Bezint eer ge print!

 

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub Vanaf 5 januari 2015 tijdelijk gevestigd: Asserring 188, 2e etage
1187 KL Amstelveen


tel.:020 - 6434444
(LET OP: uitsluitend voor zaken, die het wijkcentrum betreffen en geen algemeen telefoonnummer voor de ASCC!)