ASCC Nieuwsbrief oktober 2015

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link...
Let op!! De clubmiddagen vinden plaats van 13.30 uur tot 15.30 uur.
De ASCC tijdelijk gevestigd op het adres Asserring 188, 2e etage, 1187 KL Amstelveen. Er is een lift aanwezig.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Cursussen / Workshops
 1. Van de redactie
 2. Cursussen /workshops
 3. Clubmiddag  15-09 en 20-10
 4. In Windows 10 'aan de slag'
 5. Edge en internetbeleving
 6. Windows 10 nemen of niet?
 7. Vrijdagochtendinloop
 8. Handig voor onderweg
 9. Wat is er aan de hand?
 10. Apple en Windows tips 
 11. iDEAL storing

De eerste ervaringen met het nieuwe Windows 10 zijn opgedaan. De reacties zijn over het algemeen positief. Het systeem reageert snel. Ook Microsoft Edge heeft mooie nieuwe mogelijkheden. Daarom wordt in deze nieuwsbrief veel aandacht besteed aan het systeem. Voorts  is er een artikel opgenomen over 'recht' in de wereld van internet en dan met name over betalen via iDeal en is er een artikel over het gebruik van Outlook en Office in het systeem Android. Wij wensen u veel leesplezier.

Heeft u ervaringen met het gebruik van nieuwe computerproducten en/of ideeën of tips voor de nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar de redactie: redactie@ascc.nl.
Wij zien uw tips graag tegemoet.
 

U kunt zich nog inschrijven voor de volgende cursussen.
06-10 Beginnerscursus en Basiscursus Android tablet/smartphone.
06-10 Basiscursus MAC OS X.
15-10 Cursus PC Beheer & Onderhoud. 19-10 Basiscursus iPad/iPhone.
21-10 Cursus Creatief met Word 2007/2010.
02-11 Cursus Fotoalbums maken.
10-11 Beginnerscursus en Vervolg-cursus Android tablet/ smartphone.
11-11 Cursus Muziek en Video.
17-11 Workshop Google op uw tablet/smartphone.
19-11 Cursus Omgaan met mappen en bestanden in Windows 10.
23-11 Vervolgcursus Werken met een iPad/iPhone.
25-11 Cursus Back-up en Partities maken.
Voor informatie klik hier... en inschrijven klik hier...

     
3. Clubmiddag 15 september
4. In Windows 10 aan de slag
5. Edge en internetbeleving

De clubmiddag is van 13.30 tot 15.30 uur.
De eerste clubmiddag van het nieuwe seizoen werd door tientallen leden bezocht ondanks de voorspellingen
voor het slechte weer en Prinsjesdag met de koning op de televisie. Op deze clubmiddag heeft Henk Kesting een presentatie  gegeven over het nieuwe Windows 10. Er werden door de aanwezige leden veel vragen gesteld, die waar mogelijk, door Henk werden beantwoord. Omdat alles nog nieuw is worden bepaalde vragen op een later moment beantwoord.
De volgende clubmiddag
zal plaatsvinden op dinsdag 20 oktober. Dan zal de heer Cohen van Canon uitleg geven over printers en scanners en het gebruik van inktcartridges. De heer Cohen is inmiddels een goede bekende van de ASCC. Hij heeft eerder over Canon producten gesproken.

Wilt u weten hoe alles werkt, dan is er een speciale app door Microsoft toegevoegd aan Windows 10.
De app heet heel toepasselijk “Aan de slag” en wordt in de tegels weergegeven door een lampje op een blauw vak.


Ziet u die tegel niet. Klik dan op “Alle apps” en kijk bij de onder A gegroepeerde programma’s (apps)
Wilt u die als tegel hebben, klik er dan met de RECHTER muisknop op en kies voor “Aan Start vastmaken".


Windows 10 heeft een nieuwe browser, Edge genaamd, die de vertrouwde Internet Explorer opvolgt. In dit artikel  wordt beschreven wat de veranderingen en verbeteringen zijn.
Edge is sneller op alle apparaten.
Edge is niet meer compatibel met een reeks verouderde standaarden. Het voordeel hiervan is wel dat hij een stuk sneller is. Tot twee keer zo snel als Internet Explorer volgens Microsoft.  Uit Microsoft tests bleek Edge ook sneller te zijn dan de nieuwe 64-bits uitvoeringen van de browsers Chrome en Firefox. Internet Explorer was voorheen trager op mobiele apparaten. Door de verbeteringen van Microsoft in Edge, laden sites bijna net zo snel op tablets en smartphones als op desktops en laptops die op Windows 10. Lees verder...

     
6. Windows 10 nemen of niet?
7. Vrijdagochtend inloop
8. Handig voor onderweg
Is overstappen naar Windows verplicht? Nee, maar Microsoft maakt de keuze een stuk gemakkelijker doordat het upgraden voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 het eerste jaar gratis is. Het gebruik zelf blijft na de upgrade gewoon altijd gratis. Welke voordelen heeft de overstap eigenlijk? In dit artikel wordt het nut van de upgrade beschreven, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken: Windows 10 niet of juist wél installeren. Dit zijn de verrbeteringen van Windows 10 ten opzichte van Windows 7.
Lees verder...
Tijdens de inloop kunt U langskomen met uw laptop, tablet of smartphone om problemen met die apparaten te laten verhelpen. Vaak lukt dat direct. Soms wordt er een vervolgafspraak gemaakt.

Onderweg snel en eenvoudig uw documenten bekijken en uw e-mail raadplegen of beheren? Dat kan tegenwoordig met de nieuwe functionaliteit van Microsoft Office. Word, Excel, PowerPoint en Outlook staan nu ook onderweg tot uw beschikking. Wanneer u even geen beschikking heeft over uw laptop of pc, dan is het vanaf nu ook mogelijk om via uw tablet of smartphone gebruik te maken van Office. Via de Google Play Store of de App Store van Apple kunt u de welbekende onderdelen Word, Excel en PowerPoint van Microsoft Office downloaden.
Lees verder...

     
9.  Wat is er aan de hand?
10. Apple en PC-tips
11. iDeal storing

Wat is er aan de hand? Waarom gaat de sirene? Smartphones en tablets maken het leven gemakkelijker en bevredigen soms onze nieuwsgierigheid. Overal is wel een appje voor. Een appje? Wat is een appje? Appje is een afkorting van het woord application Een toegevoegd programma zeg maar. Zo is er een interessante app voor iedereen die graag op de hoogte is van alarmeringen in de buurt. Waar gaat de politie, brandweer of ambulance naartoe? Wat is er aan de hand? Dat kunt u aan de weet komen door de  volgende app te downloaden.
U kunt hier in een door uzelf op te geven straal rond uw locatie actueel zien wat er aan de hand is en elke melding kunt u vinden u op een Google-kaart. U kunt ook aanvullende locaties opgeven.

Bron: Appletips
Apple tip.
OS X: Automatisch Safari geschiedenis wissen. Wie veel surft op het internet bouwt een hoop geschiedenis op. U kunt deze handmatig verwijderen wanneer het u uitkomt, maar u kunt dit ook automatisch laten doen door Safari. Zo kunt u ervoor kiezen om alles ouder dan een dag, week, maand of jaar te wissen, op deze manier is de periode dat Safari uw gegevens bewaart korter. Hoe u dit instelt, vindt u terug in
Lees verder...


Bron Computertotaal
Windows 10 tip.
Help, waar is het configuratiescherm in Windows 10? Er is veel veranderd in Windows 10 ten opzichte van Windows 8.1. Zoals het configuratiescherm, dat lijkt volledig verdwenen. Met nadruk op lijkt. Wanneer u in Windows 10 op de knop Start drukt (waarbij we nog altijd juichen dat die weer terug is) ziet u nergens de vermelding Configuratie-scherm, maar in plaats daarvan ziet u wel een optie Instelling. Wanneer u daar op klikt krijgt u een minimalistisch menu te zien. Lees verder.....

Van een clublid
Laatst kocht ik een ticket voor een evenement en betaalde via iDeal. Gewoonlijk krijg je dan binnen dertig seconden een e-mail met een link naar de tickets. Maar dat gebeurde niet. Er kwam helemaal niets. Wel betaald maar geen product. Gebeld met een telefoonnummer dat op de website stond vermeld. Jammer genoeg geen vertrouwd vast telefoonnummer maar een mobiel 06- nummer. Dat laatste boezemt geen vertrouwen in. Maar toch kreeg ik contact. Direct met de baas zelf. Enige dagen later kreeg ik via de mail bericht met een brief. Mij werd meegedeeld dat de brief weliswaar geen ticket was, maar dat ik hiermee toch toegang kreeg tot het evenement. Goed opgelost dus. Maar wat als u niet kunt betalen en na het evenement wel wordt gehouden aan de reservering? De rechter heeft hierover in zijn uitspraak bepaald dat de winkelier/ leverancier/ organisator verantwoordelijk is.
Lees verder…

 

   
ASCC
De tijdelijke locatie
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 99 jaar. In september hebben zich 12 nieuwe leden aangemeld. Het bestuur heet ze van harte welkom.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier!
Bezint eer ge print

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
Tijdelijk gevestigd: Asserring 188, 2e etage, 1187 KL Amstelveen.
Bij gesloten deur kunt u aanbellen op nummer 188 Westend.

Er is een lift aanwezig!

Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
    Disclaimer