ASCC Nieuwsbrief september 2016

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
De clubmiddag van 20 september 2016 begint om 14.00 uur.
Op zaterdag 3 september viert de ASCC haar 15-jarig bestaan met een OPEN DAG van 13:00 tot 17:00 uur
in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.

In het nieuwe seizoen is de eerste vrijdagochtendinloop op 16 september van 09.00 tot 10.30 uur.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Cursussen inschrijven
 1. Van de redactie
 2. Cursussen inschrijven
 3. Clubmiddag
 4. Samsung Galaxy Tab S2
 5. Bestanden en Windows 10
 6. Android Nougat
 7. Open Dag aankondiging
 8. E-Health
 9. Computertermen
 10. Apple tip
 11. PC tip

De zomer is bijna voorbij. De vakanties zitten erop. De ASCC is ondertussen doorgegaan met het maken van nieuwe cursussen en workshops en het organiseren van de open dag ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de club. De digitale ontwikkelingen zijn met een duizelingwekkende snelheid voortgegaan tijdens de vakantieperiode.
Een greep hieruit. Er was in Amsterdam een e-Healthweek. De blockchain technologie is een nieuwe ontwikkeling. De politie heeft een anti ransomware programma op de website geplaatst. Dat alles lijkt op het eeste gezicht niet van belang voor de ASCC-leden, maar dat is het zeker wel. e-Health zal tot gevolg hebben dat er via tablets contact is tussen patiŽnt en arts/verzorger. De mensen moeten daar dan wel kunnen omgaan. Anti Ransomware is zeker van belang als we in herinnering roepen het verhaal van een clublid die onterecht dacht een e-mail van z'n kleinzoon te hebben geopend, waarbij zijn computer werd gegijzeld en er betaling voor nodig was om belangrijke foto's weer terug te krijgen. En blockchain. We komen er nog op terug in de nieuwsbrieven.

Van de Maria Jasperse, cursuscoŲrdinator
Het vijftienjarig bestaan van de ASCC gaat gepaard met een ĎOPEN DAGí op zaterdag 3 september van 13:00 tot 17:00 in de thuishaven van de ASCC, het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.

U bent van harte welkom! Er worden demonstraties gegeven van Windows 10, tablets en smartphones en er is een mini fotostudio ingericht.

U kunt dan ook inschrijven voor een van de vele cursussen of workshops. Er worden voor belangstellenden in cursussen ook informatie- en inschrijfdagen gehouden op

donderdag 8 september van 19:00 tot 21:00 en op
vrijdag 9 september van 09:00 tot 12:00.

Inschrijven kan ook via de ASCC-website www.ascc.nl/cursussen

Vragen over cursussen kunt u stellen via cursussen @ascc.nl.

     
3. Clubmiddag 20 september

2. Samsung Galaxy Tab S2

5. Bestanden en Windows 10

Op de clubmiddag van 20 september zal in het teken staan van de vraag:
Hoe houd ik mijn computer overzichtelijk?

Behandeld zullen o.a. worden: hoe mappen aanmaken en beheren, hoe plaatjes plakken in Wordbestand, hoe geschiedenis wissen, hoe omgaan met livemail, hoe letten op phishing etc.Uiteraard is er weer een pauze waar de leden elkaar kunnen ontmoeten om onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen over de vakantie en de bevindingen met hun tablets, laptops en wifi in hotel of op de camping.

 

Review door een clublid
Ik wil graag iets schrijven over mijn pas aangeschafte nieuwe Samsung tablet Galaxy Tab S2. Uit de specificaties blijkt dat het een luxe tablet is. Die ervaring heb ik ook, zeker als ik hem vergelijk met mijn oude overigens nog prima werkende tablet. Dat prima werken van mijn oude tablet houdt overigens wel in dat er dan toch niet alles mee kan worden gedaan als het om nieuwe technieken gaat.

Zo kon ik bijvoorbeeld niet werken met Chrome Cast, een apparaat waarmee je je tablet op de smart tv kunt projecteren. Geschreven wordt dat Samsung verschillende onderdelen gebruikt van voorgaande producten en dat ondanks  deze soms wat verouderde hardware wel een premiumprijs gevraagd wordt voor de tablet. Lees verder...

Bestanden overzetten naar nieuwe Windows 10-computer. U hebt een nieuwe computer met Windows 10. Hoe krijgt u alle belangrijke bestanden van de vorige computer op de nieuwe pc?
Er zijn verschillende opties als u bestanden van de oude computer wilt overzetten naar een nieuwe computer met Windows 10:
1.Kopieer de bestanden naar een usb-stick of externe harde schijf en zet ze op de nieuwe pc op de gewenste plek. Lees hier meer over in de tip 'Werken met de usb-stick'.
2. Sla de bestanden online op, via bijvoorbeeld OneDrive of Dropbox. Zo kunt u er altijd bij via internet. Lees hier meer over in het artikel 'Werken met OneDrive' of het artikel 'Dropbox: een virtuele usb-stick'.
3. Gebruik een speciaal programma van Microsoft, de maker van Windows: PCMover Express.
Lees verder...

     
6. Android Nougat
7. OPEN DAG 3 september
8. e-Health! Wat is dat?

Versie 7.0 van Android heeft de naam Nougat meegekregen. Noga in het Nederlands. Google heeft namelijk de gewoonte het mobiele besturings- systeem te vernoemen naar zoetigheid.


In april 2009 verscheen Android 1.5 onder de naam Cupcake. Sindsdien vernoemt Google grote updates van het systeem naar zoetigheid. Het bedrijf houdt daarbij een alfabetische volgorde aan.
Lees verder...

A5

Nederland is in de maand juni gastheer geweest van eHealth Week 2016. Dat is de grootste conferentie over e-health in Europa. Wat is e-health precies? Het aanbod van e-health in de gezondheidszorg ontwikkelt zich razendsnel.
Dit betekent in de dagelijkse praktijk een toenemende mate van hulp op afstand. Het gaat over de rol van de medische technologie en in dit verband de communicatie technologie. Artsen, verpleegkundigen en verzorgers onderhouden contact met de cliŽnten en hun mantelzorgers via de tablet.
Lees verder...
Zie ook...

     
9. Computertermen
10. Apple tip
11. PC tip

Bron: Plus Magazine
Voor mensen met veel verstand van computers is het dagelijks taalgebruik, voor anderen is het niet te volgen. Computertaal wordt begrijpelijker zodra je de betekenis van moeilijke woorden weet. Hierna volgt een opsomming van slechts enkele termen. Een opfrissertje voor sommigen. Nieuws voor anderen.
1. Back-up
Een reservekopie van een bestand of meerdere bestanden op uw computer. Mochten de originele bestanden verloren gaan, heeft u altijd een 'back-up' waarop u kunt terugvallen. Zeker in het geval van belangrijke documenten of onvergetelijke foto's is het aan te raden. Lees verder...
 

Bron: Apple tips
Wat is AirDrop en wat kun je ermee?
Met behulp van AirDrop kun je snel en eenvoudig content uitwisselen met andere iOS en OS X gebruikers in de buurt. Via een directe verbinding kun je razendsnel foto's, video's, websites, locaties en meer delen.
AirDrop is te benaderen in iOS, maar ook via een Mac. Sinds OS X Yosemite en iOS 8 kun je gegevens uitwisselen tussen iOS en Mac. Hoe je deze optie gebruikt en wat je er voor nodig hebt, lees je hieronder terug.
 

Bron: Computer Totaal
10 tips voor Windows 10 Verkenner
Microsoft heeft in Windows 10 veel aandacht besteed aan Windows Verkenner en bestandsbeheer.
Sommige nieuwe mogelijkheden zijn direct al heel handig, andere kun je zelfs beter uitschakelen. We laten alle nieuwe mogelijkheden zien en vertellen hoe je er handiger mee kunt werken.
Lees meer....
 

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variŽrend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer