ASCC Nieuwsbrief oktober 2016

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
De clubmiddag is op 18 oktober van 14.00 tot 16.00 uur
 

Inhoud
1. Van de redactie
2. Cursussen inschrijven
 1. Van de redactie
 2. Cursussen inschrijven
 3. Clubmiddag
 4. Terugblik Open Dag
 5. Bezoek Burgemeester
 6. Verloting gebruikte les-PC's
 7. De trekking van de loten
 8. Winnaars van de pc's
 9. RTV-Noord-Holland
 10. Apple tip
 11. PC tip

Deze tweede ASCC-Nieuwsbrief van dit seizoen staat vooral in het teken van de Open Dag die op 3 september werd gehouden ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de ASCC-Computerclub. De ASCC werd vereerd met een bezoek van de Burgemeester van Amstelveen.

Inmiddels zijn de cursussen ook weer begonnen en er is een proef, een pilot heet zoiets tegenwoordig, waarbij de ASCC een Android cursus geeft in samenwerking met Villa Randwijck in het wijkcentrum.
De digitale ontwikkelingen gaan zeer snel. Gisteren hoorden we dat de digitale toekomst gisteren is begonnen. Dat is dus inmiddels eergisteren.

 Verder vindt u in deze nieuwsbrief op de inmiddels vaste plaatsen de actuele Apple en PC-tips. 

Heeft u nog tips voor de redactie over deze nieuwsbrief of een onderwerp voor de clubmiddag? Dan kunt u die mailen naar redactie@ascc.nl.

Van Maria Jasperse, cursuscoördinator
Inschrijven kan via de ASCC-website www.ascc.nl/cursussen of op de vrijdagochtend inloop tussen 09.00 en 10.30 uur in het wijkcentrum Westend. Informatie kunt u ook vragen via e-mail cursussen@ascc.nl

Workshop Facebook en vervolgworkshop – 4 oktober/6 december.

Workshop Google op uw tablet/smartphone - 4 oktober

Beginnerscursus en Basiscursus Werken met iPad/iPhone -10 oktober/14 november

Windows 10 overstapcursus van Windows 8 naar W 10 -12 oktober

Beginnerscursus Android tablet/smartphone – 1 november

Cursus Fotoalbums maken – 25 oktober

Lees verder...
 

     
3. Clubmiddag 18 oktober

4. Terugblik op de Open Dag

5. Bezoek Burgemeester

Op de clubmiddag van september werd door Henk Kesting onder andere uitleg gegeven videobewerking en een door hem gemaakte videobewerking van de Open Dag vertoond. Klik hier om de film te zien.

De clubmiddag van 18 oktober zal een zeer interessante clubmiddag worden. Er zal een discussie worden gevoerd over de plaats van de computer in onze veranderende samenleving.

De ASCC heeft in het begin van 2016 nieuwe laptops aangeschaft. De resterende zeven gebruikte lescomputers zijn voorzien van Windows 10 en zullen worden verkocht voor 50 Euro per stuk. Als u interesse heeft in de aankoop van zo'n pc kunt u dit kenbaar maken per e-mail aan: ledenadministratie@ascc.nl. Bij grotere belangstelling dan zeven zal loting plaatsvinden.
 

Op zaterdag 3 september vierde de ASCC het 15-jarig bestaan en heeft daarom een Open Dag gehouden in het wijkcentrum Westend. Er waren diverse stands ingericht over Windows 10, Apple met iPad en MAC, Photoshop, Historische apparatuur.
Ook waren aanwezig CSU Digitotaal uit Uithoorn, Visual Steps en de Bibliotheek Amstelland. Er werden drie voormalige lescomputers met Windows10 verloot en er was informatie over de ASCC-cursussen en lidmaatschap.
De ASCC heeft zich mogen verheugen op grote belangstelling.

Ook de Burgemeester van Amstelveen, mevrouw Miriam In 't Veld heeft de Open dag bezocht.Zij had veel belangstelling en vooral  waardering voor het goede werk dat de ASCC doet voor de senioren.
De voorzitter heeft de Burgemeester uitvoering geïnformeerd over de ASCC.

 

     
6. Verloting gebruikte les-pc's
7. De trekking van de loten
8. Winnaars van de pc's

De ASCC heeft bij de verhuizing naar het nieuwe onderkomen van die gelegenheid gebruik gemaakt om de wat verouderde pc's te vervangen voor moderne laptops.

Van de nog goedwerkende pc's zijn drie stuks ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan en de Open Dag verloot aan leden.
 


Dave Disseldorp van CSU Digitotaal in Uithoorn was bereid als onafhankelijke aanwezige de trekking van de loterij te verrichten.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winnaars va de pc's zijn: Mevrouw Emmy Doornbos, de heer Wouter Smakman en de heer Perkash Matabadal.

De vice voorzitter, Jannie Demaret, heeft de winnaars namens het bestuur gefeliciteerd met hun gewonnen pc's en aan de winnaars overhandigd tijdens de vrijdagochtend inloop

     
9. RTV Noord-Holland
10. Apple tip
11. PC tip

Bron: rtv NH

Voor RTV Noord Holland heeft in het journaal van zondag 4 september aandacht besteed aan de Open Dag. De nieuwslezer begon het item met: "Senioren en computers gaan over het algemeen niet samen, maar wel in Amstelveen, waar honderden senioren samen werken om de zich de digitale wereld eigen te maken".

Om het journaal item te zien, klik hier...


Bron: Apple tips
iOS: Stop het automatisch laden van afbeeldingen in Mail. Gebruik je vaak jouw iPhone op het mobiele datanetwerk dan is het misschien niet zo handig dat Mail voortdurend alle nieuwe e-mail met afbeeldingen download. Automatisch worden alle ontvangen afbeeldingen geladen.

Dit is uiteraard geen probleem wanneer je verbonden bent met een draadloze internetverbinding (Wi-Fi). Als dit niet het geval is gaat dit ten koste van je databundel. Gelukkig kun je het automatisch laden en downloaden van afbeeldingen voor Mail uitschakelen.
Lees meer...
 

Bron: Slim.nl
Pdf'jes in Word bewerken.
Zet een pdf-document om naar Word-document en omgekeerd. Hoe vaak komt het voor dat je een kleine aanpassing in een pdf-document wilt doorvoeren? In Word kan dit. Open de locatie waar je de pdf hebt opgeslagen met Ctrl + O of ga naar 'Bestand' en klik vervolgens op 'Openen'.
Word zet je pdf nu om in een Word-document. De omzetting werkt het beste met documenten die voornamelijk uit tekst bestaan. Wil je een Word-document bewaren als pdf? Dat kan ook: klik op 'Opslaan als', selecteer pdf als 'Bestandstype' en kies 'Opslaan'. Zo eenvoudig is dat.
 

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer