ASCC Nieuwsbrief november 2016

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
De clubmiddag is op 15 november van 14.00 tot 16.00 uur
 

Inhoud
1. Van de redactie
2. Cursussen inschrijven
 1. Van de redactie
 2. Cursussen inschrijven
 3. Clubmiddag
 4. Oproep!
 5. Kunstmatige intelligentie
 6. Zoeken naar een bestand
 7. Tip: Gids voor digitale zorg
 8. Windowstip
 9. Oude les pc's verkocht
 10. Apple tip
 11. Contributie 2017

 

De digitale wereld is in ontwikkeling. Dat zal zo blijven. Uw digitale toekomst begon gisteren werd gezegd. Vandaag is dat dus eergisteren. Voor vele mensen betekent dit in ieder geval kennisnemen van nieuwe termen. Zoals streaming bijvoorbeeld. Dat wordt gezien als eindeloos entertainment. Streaming geeft je toegang tot meer muziek, film en games dan ooit tevoren. In deze nieuwsbrief ook een artikel over kunstmatige intelligentie. Ziet u dat wel zitten? terwijl u uw koffie drinkt en uw croissantje eet rijdt uw auto u naar de plaats van bestemming. Het zijn autonome zelfdenkende en zelfsturende apparaten die een belangrijke plaats gaan innemen in de digitale toekomst. Een toekomst die ook uw toekomst is. Er is geen ontkomen aan!. Verzet u er niet tegen, maar kijk wat je ermee kunt of wat je er aan hebt onder het motto: vraag niet hoe het kan, maar gebruik het en geniet ervan

Heeft u nog tips voor de redactie over deze nieuwsbrief of een onderwerp voor de clubmiddag? Dan kunt u die mailen naar redactie@ascc.nl.

Van Maria Jasperse, cursuscoŲrdinator
Op de volgende cursussen kunt u nog inschrijven.
Basiscursus Windows 10
start 2 november
Basiscursus Android tablet /smartphone
start 8 november
Basiscursus Werken met iPad
start 14 november
Vervolgcursus Android tablet
start 22 november
Cursus Alles over Google
start 24 november
Cursus Mappen en bestanden in Windows 10
start 24 november
Windows 10 overstapcursus van Windows 7 of Windows 8
start 7 december
Inschrijven kan via de ASCC-website www.ascc.nl/cursussen of op de vrijdagochtend inloop tussen 09.00 en 10.30 uur in het wijkcentrum Westend. Informatie kunt u ook vragen via e-mail cursussen@ascc.nl
Lees meer...
 

     
3. Clubmiddag 15 november

4. Oproep!

5. Kunstmatige intelligentie

De clubmiddag van 18 oktober werd gebruikt voor een discussie met de leden over de digitale ontwikkelingen. Na een inleiding door de voorzitter hebben de leden hierover in groepjes van gedachten gewisseld. Hierbij kwamen aan de orde de 'mijn omgeving', 'veiligheid', 'herhaling van onderwerpen', 'geen lange cursussen meer, maar korte onderwerpen in een workshop'. Er werd door de leden enthousiast gediscussieerd en het bestuur betrekt de uitkomsten van de discussie bij het organiseren van nieuwe cursussen en workshops zoals kortere cursussen to the point toegespitst op een specifiek onderwerp.

De clubmiddag van 15 november zal als thema hebben: 'Hebben senioren een computer nodig of is een tablet ook voldoende?' Wat zijn de verschillen tussen beide/ voor- en nadelen? Verder zal speciaal met het oog op de feestdagen en het versturen van kaarten via de post een presentatie worden gegeven over:  'hoe maak je etiketten en print je die uit?' We hopen weer veel leden te kunnen verwelkomen op deze clubmiddag.

 

Van de voorzitter R. Vloeimans
Wij zoeken hulptroepen!

Bestuursleden: in verband met bestuurswisselingen komend voorjaar hebben wij nieuwe bestuursleden nodig. Wie wil ons team komen versterken?

Ondersteuners: voor de meeste bestuursleden hebben wij een Ďachtervangí. Ook daar kunnen wij uitbreiding goed gebruiken. Een goede gelegenheid om in de keuken van ASCC te kijken!

Docenten
: Wij zijn bezig om het cursusaanbod uit te breiden met korte workshops. Wie vindt het leuk om zoín workshop te leiden?
Doe actief mee in onze club en meld u aan bij onze secretaris, Marcelle Weisfelt via het E-mailadres: secretariaat@ascc.nl
Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met de voorzitter via
e-mailadres voorzitter@ascc.nl of met een van de andere bestuursleden.


Kunstmatige intelligentie kruipt in alle slimme apparaten.
Een uur lang een geanimeerd gesprek voeren met een robot. Presentator Charlie Rose deed het afgelopen weekend in het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes. Hij interviewde Sophia, een humanoid robot.
In het interview beantwoordde Sophia zelfstandig vragen en maakte zelfs grapjes. "Ik heb op je zitten wachten", zegt ze tijdens het gesprek. "Op mij zitten wachten?", vraagt een verbaasde Rose. Waarop Sophia reageert met: "Niet echt, maar ik hoorde dat dit een goede openingszin is." Het interview laat zien hoe ver we inmiddels zijn met kunstmatige intelligentie.
Afgelopen maart was er een doorbraak in de geschiedenis van de kunstmatige intelligentie. Experts dachten dat het nog minstens tien jaar zou duren, maar de toenmalig wereldkampioen go verloor van een computer.
Lees meer...

     
6. Zoeken naar een bestand

7. Tip: Gids voor digitale zorg

8. Windows tip

Van Henk Kesting
Je kunt in de computer de optie Zoeken gebruiken, maar soms is dat resultaat teleurstellend, zeker als je naar een stukje tekst in een bestand zoekt. Er zijn 2 programmaís, die beter zijn, dan de standaardzoekmachine. De eerste is Everything Search Engine (www.voidtools.com) en de tweede is Instant Document Search (www.sowsoft.com ) Van beide is een meertalige versie, maar daar staat geen Nederlands bij, maar de instellingen zijn dermate eenvoudig, dat dit geen groot obstakel is.
Ze zijn verrassend snel. Vooral de tweede is snel en doorzoekt ook de inhoud van de bestanden.

Om zorg bereikbaarder en inzichtelijker te maken, komen er steeds meer digitale initiatieven van de grond. Wat past bij u en wie biedt deze zorg aan? Digitale zorg, wat is dat eigenlijk? Met digitale zorg worden alle diensten en producten bedoeld die op een digitale manier bijdragen aan uw gezondheid, uw gezondheid inzichtelijk maken of die zorgen dat u digitaal met zorgverleners in contact staat. Denk aan een herhaalrecept dat u digitaal aanvraagt en ontvangt of krijg digitaal inzicht in uw medisch dossier.

DigitaleZorgGids
PatiŽntenfederatie Nederland ziet digitale zorg als een belangrijk hulpmiddel. Het geeft u meer regie over uw zorgtraject en biedt gemak. Vandaar dat het de DigitaleZorgGids is gestart. Dit is een website lees verder...
 

Bron: Computertotaal
Geef het Windows 10-startmenu een klassieke look met Classic Shell
Ben je geen fan van het nieuwe startmenu in Windows10? Geen probleem. Met Classic Shell kun je het uiterlijk van het startmenu aanpassen voor een klassieke look.
Niet iedereen is te spreken over de eeuwig veranderende look en indeling van het Windows 10-startmenu. In Windows 8 verdween het startmenu zelfs, wat bij velen voor frustaties zorgde. Ei in Windows 10 heeft Microsoft een aantal drastische veranderingen doorgevoerd die niet door iedereen gewaardeerd worden.
Lees meer....

     
9. Oude les pc's verkocht
10. Apple tip
11. Contributie 2017

Bron: Redactie
De oude vertrouwde les pc's zijn verkocht aan leden voor een prettige prijs van 50 EURO. Er waren nog zes pc's beschikbaar. Omdat er meer dan zes belangstellenden waren is de verkoop bij loting gegaan.

Deze oude pc's zijn nog goed werkende apparaten die door de ASCC zijn voorzien van Windows 10. Daarmee zijn ze helemaal up to date en kunnen in principe nog een paar jaar mee.

Bron: Apple tips
iOS 10: Tekeningen en tekst toevoegen aan foto's met de Markeer-functie
Vanaf iOS 10 kun je eindelijk markeringen toevoegen aan foto's in de gelijknamige applicatie. Met deze functie kun je aantekeningen maken om iets specifieks duidelijker te maken op een foto.

Wanneer je bijvoorbeeld een schermafbeelding maakt van een kaart kun je met behulp van deze optie tekeningen toevoegen om zo een plaats uit te lichten. Uiteraard kun je meerdere redenen bedenken wanneer je deze functie wilt gebruiken.
Lees meer...

Van de penningmeester
Het einde van het jaar komt zo langzamerhand weer in zicht. Tijd voor (financiŽle) afsluitingen en voorbereiding voor 2017.
De contributie is onder goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering verhoogd naar 20 Euro per kalenderjaar.

De penningmeester zal, in afwijking tot eerdere jaren, nog dit jaar de acceptgirokaarten toesturen voor de contributie van 2017, met het verzoek om voor 31 december 2016 te betalen met gebruikmaking van de acceptgiro.De ASCC dankt u hierbij alvast voor uw begrip en medewerking.
 

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variŽrend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer