ASCC Nieuwsbrief december 2016

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
De clubmiddag is op 20 december van 14.00 tot 16.00 uur
 

Inhoud
1. Van de redactie
2. Inschrijven cursussen
 1. Van de redactie
 2. Inschrijven cursussen
 3. ING op de clubmiddag
 4. Herhaalde oproep!
 5. iDIN (nieuw)
 6. Wachtwoorden opnieuw
 7. Photoshop in Android
 8. Windows tip
 9. Grotere pictogrammen
 10. Apple tip
 11. Contributie 2017 (herhaling)

 

De digitale wereld blijft zich in razendsnel tempo ontwikkelen.
Er is veel aandacht voor het gebruik van tablets. Die worden ook steeds meer een volwaardige computer, met minder geheugen dan een laptop dat is waar, maar verder werken ze heel erg goed en kun je er veel mee. Ze zijn snel in gebruik, goedkoper dan een computer, klein en plat van formaat en licht in gewicht, zodat je ze overal mee naar toe kunt nemen en je onderweg, alles overal bij je hebt. De tablet maakt mensen zelfredzaam en helpt mensen daardoor ook om langer zelfstandig te blijven. De overheid stimuleert dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig woont.

Maar hoe zit het met de informatie hier omtrent? Welke mogelijkheden zijn er om maaltijden thuis bezorgd te krijgen? Hoe krijg ik huishoudelijke hulp? Waar vind ik informatie over veilig wonen? Voor antwoorden op deze en op nog veel meer vragen: www.alleszelf.nl  En nog mooier: heeft u zelf tips of info? Geef het door aan deze site, dan kunnen anderen daarvan ook profiteren.

Heeft u nog tips voor de redactie dan kunt u die mailen naar redactie@ascc.nl.

Van Maria Jasperse, cursuscoördinator
In december gaan de volgende cursussen van start.
Overstapcursus van Windows naar Windows 10
7 december om 15:00 uur.

De ASCC houdt informatie- en inschrijfdagen in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen op
donderdag 12 januari
van 19.00 tot 21.00 uur,
vrijdag 13 januari
van 09.00 tot 12.00 uur en
zaterdag 14 januari
van 13.00 uur tot 16.00uur.
U bent dan van harte welkom voor informatie, advies en inschrijving. De cursussen worden gegeven in kleine groepen in een rustig tempo. U kunt ook inschrijven via de website www.ascc.nl of persoonlijk langskomen op de vrijdagochtend inloop tussen 09.00 en 10.30 uur in het wijkcentrum Westend.
Het cursusboekje 'Voorjaar 2017' met informatie over interessante cursussen, bijvoorbeeld voor tablets en smartphones is medio december gratis beschikbaar in de wijkcentra en op het gemeentehuis en onze website www.ascc.nl.

     
3. Clubmiddag de ING-bank

4. Herhaalde oproep!

5. iDIN (nieuw!)

De ING bank op clubmiddag in december

Op 20 december is Marjolijn de Haas van ING Amstelveen onze gast. Zij zal een workshop presenteren over Digitaal bankieren. Zij vertelt over het activeren van internet/mobiel bankieren,  veiligheid, gebruik en de opties die u als ING klant heeft. Ook andere bancaire zaken zoals BKR-registratie komen aan bod. En: vragen staat vrij. Of u nu wel of geen klant bent bij ING: dit belooft een leerzame middag te worden!
We beginnen om 14:00 uur.

De clubmiddag van 15 november stond in het teken van de vraag "Hebben senioren een computer nodig of is een tablet voldoende?" En kies je dan voor  Google, Microsoft of Apple. Alles bij een-en-hetzelfde systeem, of dat nu is Apple, Google of Microsoft maakt de werking van de bijbehorende apps snel en soepel. Verder was er met het oog op het sturen van kaarten rond de feestdagen nog een presentatie over het maken van adresetiketten.
Klik hier voor de presentatie over tablets en klik hier voor de handleiding en presentatie over het maken van etiketten. Klik hier voor de handleiding in Libre Office en hier voor Word.

Van de voorzitter R. Vloeimans
Wij zoeken hulptroepen!

Bestuursleden: in verband met bestuurswisselingen komend voorjaar hebben wij nieuwe bestuursleden nodig. Wie wil ons team komen versterken?

Ondersteuners: voor de meeste bestuursleden hebben wij een ‘achtervang’. Ook daar kunnen wij uitbreiding goed gebruiken. Een goede gelegenheid om in de keuken van ASCC te kijken!

Docenten
: Wij zijn bezig om het cursusaanbod uit te breiden met korte workshops. Wie vindt het leuk om zo’n workshop te leiden?

Doe actief mee in onze club en meld u aan bij onze secretaris, Marcelle Weisfelt via het E-mailadres: secretariaat@ascc.nl

Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met de voorzitter via
e-mailadres voorzitter@ascc.nl of met een van de andere bestuursleden.

IDIN: nieuwe manier van inloggen op websites.
Inloggen met IDIN
Met het nieuwe inlogsysteem IDIN kunt u in de toekomst met uw bankpas inloggen op allerlei webshops. Heel veel verschillende inlognamen en wachtwoorden onthouden is lastig.
Inloggen moet meestal met een inlognaam of e-mailadres en een wachtwoord.

Of met uw DigiD voor overheidssites, pensioenfondsen en meerdere verzekeringsmaatschappijen. Betaalvereniging Nederland heeft met succes een heel nieuw systeem ontwikkeld en ook al getest met een goed resultaat. Vanaf nu zal het op steeds meer websites opduiken.
U logt als volgt in met IDIN .
Lees verder...
 

     
6. Wachtwoorden opnieuw!

7. App Photoshop naar Android

8. Windows tip

Voor de meeste internetdiensten hebt u een wachtwoord nodig.
Deze gebruikt u in combinatie met een gebruikersnaam om in te loggen. Vaak kunt u die zelf kiezen, soms krijgt u van de site een wachtwoord toegewezen. Het is erg belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw wachtwoorden.

U wilt immers niet dat iemand anders uw gegevens onder ogen krijgt.
Waarom een wachtwoord? Een wachtwoord is een combinatie van cijfers en letters en soms ook andere leestekens, waarmee op internet uw gegevens worden beveiligd. Het is de 'sleutel' tot uw gegevens. Het kan het wachtwoord zijn van uw e-mail, van uw gegevens bij het energiebedrijf, uw internetabonnement, maar ook van internetbankieren. Lees verder...


 

Foto-app Photoshop naar Android
Gebruikers van Android-apparaten kunnen eindelijk de gratis foto-app van Photoshop downloaden en gebruiken. Photoshop Fix was tot nu toe alleen voor iPads en iPhones beschikbaar.

Adobe Photoshop Fix is een app om foto’s te bewerken op de telefoon of tablet. De mogelijkheden zijn (uiteraard) minder uitgebreid dan het dure Photoshop voor op de pc. Veel mensen zullen er echter veel plezier aan beleven met opties zoals uitsnijden en aanpassen van de belichting. De app is nu ook beschikbaar voor mensen met een Android-tablet of -smartphone.
App gebruiken. Lees verder...
 

Bron: Computertotaal
Laat Windows 10 doen wat jij wilt met deze 15 tips.
Microsoft probeert al zijn Windows-versies zo te maken dat het besturingssysteem voor iedereen prettig werkt. Het probleem is echter dat we allemaal een eigen smaak en eigen voorkeuren hebben.

Gelukkig biedt Microsoft ook meer dan genoeg mogelijkheden om Windows 10 naar je hand te zetten. Hoe? Dat laten we in deze 15 tips zien.
Lees meer ....

     
9. Grotere pictogrammen
10. Apple tip
11. Contributie 2017

Het Bureaublad van Windows staat vol met pictogrammen.

Vindt u ze wat aan de kleine kant? Maak ze dan wat groter. Pictogrammen verwijzen naar programma's of bestanden. Bij installatie van een programma, komt er soms automatisch een pictogram op het Bureaublad bij. Alle pictogrammen hebben standaard hetzelfde formaat, maar ze kunnen ook groter worden gemaakt. Dat werkt zo:
Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje op het Bureaublad.
Ga met de muisaanwijzer over 'Beeld'.
Klik in het menu op Grote pictogrammen.
Lees verder...

Bron: Apple tips
iOS 10: De gloed van foto's aanpassen in Foto's.
In iOS10 heeft Apple een hoop nieuwe functies toegevoegd aan de Foto's applicatie. Denk hierbij aan de nieuwe albums Plaatsen en Personen. Maar ook het slim analyseren van je foto's zodat jij eenvoudig kunt zoeken.

Verder bevat de Foto's applicatie enkele nieuwe bewerkingsopties. Zo kun je tekeningen en markeringen toevoegen aan foto's en kun je de gloed van een foto aanpassen.
Lees meer...


 

Van de penningmeester
Er zijn veel leden die hun contributie voor 2017 al hebben betaald.

De penningmeester heeft, in afwijking tot eerdere jaren, dit jaar al de acceptgirokaarten toegestuurd voor de contributie van 2017, met het verzoek om voor 31 december 2016 te betalen met gebruikmaking van de acceptgiro. De ASCC dankt u hierbij alvast voor uw begrip en medewerking.

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer