header2_logo

ASCC Nieuwsbrief oktober 2019

Inhoud

 1. Van de redactie
 2. Start cursussen in oktober
 3. Clubmiddag
 4. Inloop en thuishulp
 5. Oplichter aan de telefoon
 6. Afstand meten
 7. Bluetooth
 8. Vacature voorzitter
 9. APK
 10. Individuele cursussen
 11. Rabo Clubsupport
De ASCC gaat in de tijd mee, blijft zichzelf ontwikkeling en neemt anderen daarin mee. Nu is de club toe aan een nieuwe nieuwsbrief. Nieuwe manier van opmaken, nieuwe manier van versturen en nieuwe lay out. Minder werk dus efficiënter. De inhoud, zoals nieuws over de club, over de digitale ontwikkelingen en tips, blijft natuurlijk hetzelfde zoals u van de club gewend bent. Wij wensen u met deze nieuwe nieuwsbrief veel leesplezier. Heeft u tips? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar redactie@ascc.nl.
ascc_digitaal_logo_bewerkt

1] Van de redactie

Tja.... er is wel iets veranderd de afgelopen jaren. Overal, in restaurants, in de bus,tram of trein, ja overal zijn mensen bezig met hun smartphone.
Vroeger_nu
Ze staan op straat of zitten in een restaurant tegenover elkaar en praten niet, maar kijken op hun smartphone. Wat zien zij daar toch? Op de foto hierboven is te zien dat de aandacht en concentratie is gericht op de krant of de smartphone. Op dit punt is niet zoveel veranderd dus.
Niet iedereen is geïnteresseerd in de mogelijkheden van de smartphone. Velen wijzen dit apparaat af, ja verafschuwen het zelfs. Het is al eerder beschreven, of men het nu wil of niet, de smartphone heeft in korte tijd een grote plaats ingenomen in onze moderne wereld. Je daartegen verzetten heeft geen zin. If you can't beat them join them. Reken erop dat het nog leuk kan zijn ook. Laat u eens informeren bij de ASCC en kom eens langs op de vrijdagochtend inloop.

Wij vragen u ook speciaal aandacht te besteden aan het artikel in deze nieuwsbrief over onze deelname aan de Rabo Clubsupport actie. Als u op ons kunt stemmen krijgt de club bij een bepaald aantal stemmen een bedrag voor de aanschaf van tablets.

2] In oktober starten de volgende cursussen.


Basiscursus Windows 10
5 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: Woensdag 16-10-2019, 11:00 u.
Docent: Hans Tabak. Klik hier... voor meer informatie. Deze cursus zit vol!

Mappen en bestanden
3 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: Dinsdag 15-10-2019, 13:00 u.
Docent: Albert Bekker. Klik hier... voor meer informatie. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Windows Mail
2 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: Dinsdag 15-10-2019, 15:00 u.
Docent: Albert Bekker. Klik hier... voor meer informatie. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Met uw smartphone op vakantie
3 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: Dinsdag 15-10-2019, 09:00 u.
Docent: Ruud Blok. Klik hier... voor meer informatie. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Orden uw bestanden op uw Apple computer
2 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: Maandag 28-10-2019, 13:30 u.
Docent: Ruud Vloeimans. Klik hier... voor meer informatie. Er zijn nog plaatsen beschikbaar..

Ik heb een camera die altijd op automaat staat!
3 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: Dinsdag 8-10-2019, 11:00 u.
Docent: Ruud Blok. Klik hier... voor meer informatie.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze cursus!
3] Clubmiddag
Op de clubmiddag van 16 oktober zal mogelijk de ING-bank uitleg komen geven over veilig bankieren. Bespreking met de bank hierover vindt nog plaats. Na de pauze zal mevrouw Seegers, wijkagent in Westwijk, een presentatie geven over de digitale mogelijkheden voor het doen van aangifte bij de politie en het vervolg ervan.
De clubmiddag van september werd gebruikt om leden uitleg te geven over de mogelijkheden van opslag, delen van vakantiefoto's en het maken van foto-albums. Er is nog plaats op de cursussen die hierover gaan.
5] Oplichter aan de telefoon
Bron: Plus Online
U wordt gebeld door een medewerker van Microsoft (denkt u !)

Wordt u gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van Microsoft? Wees alert! Vermoedelijk heeft u dan contact met een oplichter die uit is op uw persoonlijke gegevens en uw geld. Er zijn tips voor het herkennen van dit type oplichterij, en de vervolgstappen.
Onlangs kreeg de redactie van Plusonlie een geanonimiseerde aangifte toegestuurd via de politie: klik hier... om verder te lezen. Om het artikel van Plusonline te lezen klik hier...
7] Bluetooth headset
Bluetooth Pure Passion
Op de IFA Beurs in Berlijn werd de Bluetooth-headset voor helder geluid en goede gesprekken geïntroduceerd. De naam zegt het al: Pure Passion

Pure Passion - de naam van de nieuwe Bluetooth-in-ear-headset van Hama zegt alles. De elegante, ingetogen metalen behuizing bevat twee luidsprekers aan elke kant voor een vol geluid. Het kan worden gebruikt voor telefoongesprekken via smartphone en is ook comfortabel om te dragen. De dual-speaker-technologie en digitale geluidsverwerking leveren zowel heldere hoge tonen als krachtige bassen. En als u absoluut uw muziekplezier moet onderbreken om belangrijke telefoontjes te plegen, kunt u dat doen met de ideale geluidskwaliteit. Een ingebouwde microfoon maakt het eenvoudig om te schakelen tussen het afspelen van muziek en het aannemen van oproepen. Met een geïntegreerde afstandsbediening kunt u oproepen aannemen en beëindigen, spraakselectie activeren en het afspelen van muziek regelen. Klik hier... voor het hele artikel.
hulp_add
9] APK
Wilt u een APK voor uw pc of laptop? Dat kan! Stuur een e-mail naar apk@ascc.nl en u wordt uitgenodigd om naar de inloop op vrijdagochtend te komen. Als u zonder afspraak komt wordt u geholpen als u er om 09.00 uur bent en als er een vrijwilliger-keurmeester beschikbaar is. Er kunnen maximaal twee leden per ochtend worden geholpen met een APK.
11] RABO Clubsupport
Als u klant bent van de RaboBank kunt u van 27-08 t/m 11-10 uw stem uitbrengen op de ASCC. Als we genoeg stemmen hebben, krijgen we een subsidie voor de aanschaf van iPads en Android tablets. Ga naar de Rabobank.nl/ clubsupport zoek en klik op de Amstelland Senioren ComputerClub. U kunt natuurlijk ook familie, vrienden en bekenden als zij klant zijn van de Rabobank, vragen hun stem ook uit te brengen op onze club.
Rabologo_clubsupport2
4] Inloop en thuishulp
De leden maken veel en dankbaar gebruik van de gratis computerhulp op de vrijdagochtendinloop. Tijdens de inloop worden storingen verholpen, of virussen opgespoord op uw laptop. U kunt ook worden geholpen met vragen over uw smartphone of tablet.
Inloop_plaatje_bewerkt-2
Gemiddeld tien vrijwilligers staan iedere vrijdagochtend klaar voor hulp aan u. Ook is het in bepaalde gevallen mogelijk tegen een kleine vergoeding thuishulp voor uw computer te krijgen.
Gogle maps
6] Afstand meten
De afstand tussen punten meten
U kunt de afstand tussen twee of meer punten op de kaart berekenen. U kunt bijvoorbeeld de hemelsbrede afstand tussen twee steden meten.

Op Computer, Android, iPhone en iPad
Open Google Maps op uw computer. Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, ziet u onderaan een bliksemschicht en is het niet mogelijk om de afstand tussen twee punten te meten.
- Klik met de rechtermuisknop op uw vertrekpunt.
- Selecteer Afstand meten.
- Klik op een willekeurige plaats op de kaart om een traject te maken om te meten.
- Klik op een andere plaats op de kaart om nog een punt toe te voegen.
Optioneel:
- Versleep een punt of traject om het te verplaatsen of
- klik op een punt om het te verwijderen.
Onderaan ziet u de totale afstand in mijlen (mi) en kilometers (km).
Als u klaar bent, klikt u op de kaart
8] Vacature voorzitter
Hebt u tijd? Hebt u bestuurlijke vaardigheden? Kunt u goed communiceren? Lijkt het u leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen die anderen helpt om hun digitale vaardigheden bij te houden of (verder) te ontwikkelen? De ASCC vindt het belangrijk dat mensen, ook als ze ouder worden, op een leuke manier kunnen blijven deelnemen aan de steeds digitaler wordende samenleving. Wij dragen daar o.m. aan bij door inloopspreekuren te houden, cursussen en workshops te geven, clubmiddagen te organiseren en nieuwsbrieven uit te geven. Zie ook www.ascc.nl. Spreekt deze doelstelling u aan? Dan vinden wij het fijn als u als voorzitter deel wilt gaan uitmaken van ons bestuur. De tegenwoordige voorzitter vertrekt in maart 2020. Er is dus een ruime inwerkperiode mogelijk. Als u belangstelling hebt, stuur dan een mailtje aan secretariaat@ascc.nl.
10] Individuele cursussen
De ASCC biedt dit seizoen de mogelijkheid van individuele cursussen voor iPad en Android tablet. In deze individuele cursussen wordt u op beginnersniveau begeleid bij het gebruik van uw tablet of smartphone. Samen met u wordt uw smartphone of tablet verkend en krijgt u inzicht welke knoppen u waarvoor kunt gebruiken. U ontdekt dat er veel mogelijk is met het apparaat.
U leert wat een Google-account is, wat apps zijn, hoe je apps download, wat de cloud is, de Play Store, e-mailen en WhatsAppen. De individuele cursussen starten in november en zijn nu al volgeboekt. Heeft u toch interesse stuur dan een e-mail naar cursussen@ascc.nl.
Heeft u ideeën over onze club of heeft u interessante onderwerpen voor de clubmiddag of de nieuwsbrief, laat het ons weten en stuur een e-mail naar info@ascc.nl of kom langs op onze vrijdagochtend inloop.U bent daar van harte welkom.
header10_logo
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ASCC ComputerClub. .
De club heeft ongeveer 500 leden die gebruik kunnen maken van de inloop voor gratis hulp bij computerproblemen, diede clubmiddag kunnen bezoeken of tegen gereduceerd tarief een cursus of workshop kunnen volgen.
Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...
Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.

ASCC Telefoonnummer:
06 45507821 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur).
facebook twitter