header2_logo

ASCC Nieuwsbrief november 2019

lescomputers1024px
ascc_logo_verkleind
Van de redactie
Bij het in gebruik nemen van het nieuwe systeem voor het maken en versturen van de nieuwsbrief is ruim aandacht besteed aan het "eigen maken" van de techniek. Dat is misschien ten koste gegaan van de inhoud. Met deze nieuwsbrief hopen wij u toch weer een lezenswaardige actuele nieuwsbrief aan te bieden. In de nieuwe methode is de inhoudsopgave en de nummering van de artikelen weggelaten. Als u de nieuwsbrief om een of andere technische reden niet goed kunt lezen kunt u bovenin deze nieuwsbrief klikken op de link bekijk dit in je browser. U krijgt dan de originele nieuwsbrief goed te zien die op de ASCC website staat.
De Rabobank heeft een link gestuurd met een aftermovie van het Rabo Clubsupport evenement, waaraan velen van u hebben meegedaan door hun stem op de ASCC uit te brengen.
Als u hier... klikt kun u de aftermovie op YouTube volgen.
Schermopname (38)

ASCC Cursussen

Windows cursussen

Computer opschonen en onderhoud.
Cursuscode: Wi-6 (3 lessen van 1½ uur)
Begindatum: donderdag, 07-11-2019
Tijd: 13:00 - 14:30 uur
Cursusleider: Albert Bekker
Prijs: ASCC-leden € 30, niet-leden € 45.
Als u regelmatig met uw computer werkt, is het u vast wel eens opgevallen dat uw computer langzamer gaat werken. Hoe komt dat? Hoe verhelpt u dat? Hoe kunt u dat voorkomen? In deze cursus wordt u dit uitgelegd.
Klik hier... voor inschrijven.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Back-up
Cursuscode:Wi-5 (1 les van 1½ uur)
Begindatum: donderdag, 28-11-2019
Tijd: 13:00 - 14:30 uur.
Prijs: ASCC-leden € 10, niet-leden € 15.
Niet iedereen realiseert zich hoe belangrijk het is om regelmatig een back-up te maken totdat.....er een keer iets mis gaat. Het is echt niet moeilijk, maar wel een klusje dat u regelmatig moet doen. In deze les leert u hoe.
Klik hier... voor inschrijven.
Veiligheid van de pc
Cursuscode: Wi-4. 2 lessen van 1½ uur.
Begindatum: donderdag 5-12-2019
Tijd: 13:00 - 14:00 uur
Cursusleider: Albert Bekker
Prijs: ASCC-leden € 20, niet-leden € 30.
Veiligheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. Voorkom dat u het
slachtoffer wordt van valse e-mails. Hoe herkent u dergelijke vervelende
zaken? Kwaadwillenden worden steeds slimmer, dus blijf ze voor. Dan blijft u
een portie narigheid bespaard.
Klik hier... voor inschrijven.

Algemene cursussen
Fotoboek maken
Cursuscode: Al-1 (4 lessen van 1½ uur)
Begindatum: maandag 11-11-2019
Tijd: 13:30 - 15:00 uur
Cursusleider: Ruud Vloeimans
Prijs: ASCC-leden € 45, niet-leden € 60.
Zomervakantie achter de rug en wilt u een mooi fotoboek maken van uw reis, stedentrip of uw camping? Of wellicht van dat leuke familiefeest? In deze cursus leert u zo'n mooi fotoboek te maken. De cursus kan worden gevolgd op een Windows laptop, maar ook op een Apple. Klik hier... voor inschrijven.
ascc_log_blauw_266px2

Android Cursussen

Foto's maken met uw smartphone
Cursuscode: An-3 (3 lessen van 1½ uur)
Begindatum: dinsdag 05-11-2019
Tijd: 09:00 - 10:30 uur
Cursusleider: Ruud Blok
Prijs: ASCC-leden € 30, niet-leden € 45.
De meeste mensen hebben altijd een smartphone bij zich, waarin een camera zit van goede kwaliteit met direct veel mogelijkheden. U kunt uw foto's direct met anderen delen en uw album al onderweg maken, foto's bewerken en nog veel meer. Kom naar de ASCC om dit in drie lessen te leren en maak geen kiekjes meer maar foto's.
Klik hier... voor inschrijven.
Wist u dat?
Is een hele cursus of workshop niet wat u zoekt, maar heeft u gewoon ervaringen die u wilt delen met anderen of zelf vragen hoe iets moet. Meld u aan voor een kleine bijeenkomst en leer veel in een gezellige sfeer en maak meteen kennis met andere clubleden. Meld u aan via cursussen@ascc.nl. Het tijdstip en de prijs worden vastgesteld zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
Individuele cursussen
In-3 iPad beginners
Cursuscode:In-3 (5 lessen van 1 uur)
Begindatum: maandag 04-11-2019
1e Tijd: 09:30 - 10:30 uur
2e Tijd: 11:30 - 12:30 uur
Cursusleider: Agnes Blokker
Prijs: ASCC-leden € 65, niet-leden € 80.
Er wordt begonnen bij het begin. Waarvoor zijn de knopjes? Er worden een aantal standaard programma's met u doorgenomen, zoals internet, e-mail, foto's en kaarten. Samen met de docent oefent u alles op uw eigen iPad/iPhone. U ontdekt leuke en nuttige apps.
Klik hier... voor inschrijven.
Cursus Libre Office
Cursuscode Al-4 ( 5 lessen van 1½ uur)
Begindatum: woensdag, 20-11-2019
Tijd: 11:00 - 12:30 uur
Cursusleider: Hans Tabak.
Prijs: ASCC-leden € 50, niet-leden € 65.
Maak kennis met Libre Office, het gratis zeer goede alternatief voor Microsoft Office. Documenten gemaakt in Libre Office kunnen worden geopend in MS-Office en andersom. Deze cursus is geschikt voor Windows, Apple en Linux. Klik hier... voor inschrijven.
Zelf een website maken
Zo'n cursus is mogelijk. Enkele mensen hebben daarnaar geïnformeerd. Een standaard cursus voorziet niet in de verschillende behoeften. Kom eens langs op de inloop of clubmiddag om met mensen van de ASCC te praten. Hiermee worden teleurstellingen voorkomen. Kiest u voor gemakkelijk en snel dan zijn de beperkingen vaak groot. Moet het precies zo werken als u het in uw hoofd heeft, dan kan het erg gecompliceerd worden. Graag helpen wij u op weg. Kom langs en overleg of stuur een e-mail naar cursussen@ascc.nl.
Basiscursus Windows 10
Cursuscode: Wi-1 (5 lessen van 1½ uur) Begindatum: Woensdag 20-11-2019
Tijd: 11:00 - 12:30 uur
Cursusleider: Hans Tabak
Prijs: ASCC-leden € 50, niet-leden € 65.
Wilt u meer weten over Windows en wat u met uw laptop kunt doen? In deze
basiscursus hoort u erover en krijgt u voorbeelden van de vele mogelijkheden
die Windows biedt. Uiteraard kunt u ook vragen stellen over wat u al heel
lang heeft willen weten. Aan het einde van de cursus gaat u met meer
vertrouwen en meer kennis de toekomst in. U kunt werken op een laptop van ASCC of u neemt uw eigen laptop mee.
Voor inschrijven, klik hier...
gesprek_illustratie_hoogh
Kom in gesprek met de mensen van de ASCC ComputerClub en breng uw ideeën in. Elders in deze nieuwsbrief kunt u lezen dat het mogelijk is een bijeenkomst te organiseren waar u samen met anderen ervaringen en ideeën kunt uitwisselen. Bijvoorbeeld de apps van uw smartphone. Welke zijn nuttig en welke ervaringen heeft u ermee. Heeft u tips voor iemand of krijgt u juist graag tips van iemand. Meld u hiervoor aan via e-mail cursussen@ascc.nl. Er wordt zeker contact met u opgenomen.

Clubmiddag voor leden

De november clubmiddag voor ASCC-leden wordt gehouden op woensdag, 20 november 2019 van 14:00 tot 16:00 uur in de grote zaal van het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en er is een lift aanwezig.
ascc_digitaal_logo_bewerkt
U bent van harte welkom en tijdens de pauze krijgen aanwezige leden en eventuele introducés koffie, thee of een drankje. Deze clubmiddag staat in het teken van de iPhone. Ruud Vloeimans neemt u in zijn presentatie mee op een ontdekkingstocht door uw iPhone. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In het begin konden we er alleen mee bellen en sms-en. Tegenwoordig doen we er meer mee zoals Whatsappen, foto’s maken en internetten. Maar de smartphone heeft meer mogelijkheden, die vaak voor u verborgen zijn.
Wellicht bent u met een aantal functies al bekend, er zijn vast enkele mogelijkheden
waarvan u het bestaan nog niet wist. We maken er een interactieve sessie van. Neemt u vooral uw eigen iPhone mee. Voor degenen die wel een iPad hebben, maar geen iPhone: veel wat we behandelen is ook van toepassing op de iPad. Beide van Apple.
Heeft u geen iPhone, maar een telefoon met Android, b.v. een Samsung, Huawei of HTC, dan is deze sessie minder interessant. Maar -zoals op iedere clubmiddag- u steekt er altijd wat van op!
Logo_uit_google_afbeeldingen

Zoeken buiten Google om

startpage
qwant
Bron: Computer Totaal
Zoeken op Internet wordt het meest gedaan met Google. Het is de grootste en bekendste zoekmachine. Google houdt uw zoekgedrag bij en stemt advertenties op u af. Dat kan makkelijk zijn, maar ook vervelend en een gevoel van opdringerigheid oproepen. Tenslotte heeft niemand iets te maken met wat u aan zoektermen intikt.
De bescherming van uw privacy komt hier om de hoek kijken.
duckduckgo
Zoekmachines, zoals Qwant, Startpage.com en DuckDuckGo zijn ook prima zoekmachines die uw zoekgedrag niet bijhouden. U krijgt van die zoekmachines ook advertenties, dat is hun verdienmodel, maar zij houden niet bij wat u gezocht heeft. .
Wel zo rustgevend als je privacy heel belangrijk vindt. Google zal in de toekomst ook die andere zoekmachines moeten gaan aanbieden op de Android apparaten.
om miljardenboetes wegens machtsmisbruik te voorkomen. Daar hoeft u niet op te wachten. U kunt zelf nu al een andere zoekmachine als standaard instellen op uw computer of op uw smartphone. Voor Firefox gaat dit als volgt: Klik op de drie streepjes/ puntjes rechtsboven. Klik op Opties/ Instellingen. Klik dan op Zoeken. Klik vervolgens op de zoekmachine die u als standaard wilt instellen. Als u bijvoorbeeld op Duckduckgo klikt, wordt uw zoekgedrag niet meer bijgehouden.

Begin 2020 gaat Google een keuzescherm met zoekmachines bij installatie van uw Android apparaat aanbieden. Dit biedt die bedrijven een eerlijkere concurrentiepositie voor hun zoekmachines. Uw privacy is daarmee ook beter gediend. Geen op de persoon gerichte advertenties.

Alternatieven voor NETFLIX

Bron: Computer Totaal
Netflix is DE streamingsdienst voor kijken on demand. Het lineaire kijken wat de meesten mensen nog doen wordt verdrongen door TV on demand.
Schermopn_prime_video
combilogo_computeridee
Kijken wat en wanneer je zelf wilt. Netflix heeft een enorm aanbod van films, documentaires, zoveel dat mensen last krijgen van keuzestress. En of dit nog niet genoeg is zijn er nog keuzes voor andere streamingsdiensten
Het is natuurlijk leuk om iets te kiezen te hebben. Andere streamingsdiensten hebben ook een gevarieerd aanbod. Zo is er van Amazon PRIME VIDEO. Amazon heeft eigen producties en een groot aaanbod van films en series. Prime kost € 5,99 per maand en
daarbij heb je dan voordelen bij Amazon diensten.
schermopname_Disney
Op 12 november 2019 start Disney Plus in Nederland. Hier kun je films en series van Star Wars, National Geographic en 21st Century Fox kijken en bovendien alle Disney-klassiekers en meer. Disney Plus gaat € 6,99 per maand kosten.
videoland
Videoland (van RTL) biedt veel Nederlandse series, films en documentaires. Bij Videoland zijn ook producties van RTL te zien die in de toekomst op de tv worden uitgezonden. Videoland kost € 8,99 per maand.
NL ZIET is een combinatie van NPO, RTL en SBS en u kunt bijna alle programma's van deze zenders bekijken. Film en series biedt NL ZIET niet aan. Maar je kunt daar de tv-programma's zien zoals het je uitkomt. NL ZIET kost € 7,99 per maand.
nlziet
Binnenkort komt Apple TV Plus beschikbaar. Hier zijn veel 'eigen shows', series en documentaires te zien

Vrijdagochtend Inloop

Gedurende de maanden september tot en met mei is iedere vrijdagmorgen tussen 09:00 en 10:30 uur de inloop voor ASCC-leden in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein3, Amstelveen. Bent u nog geen lid? Dan bent u ook welkom en wordt u geholpen als u direct inschrijft als lid van de ASCC. Ongeacht de drukte is er altijd individuele aandacht voor uw computerprobleem.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De vrijdagochtend inloop van 18 oktober werd druk bezocht. Meer dan 20 clubleden bezochten de inloop met allerlei vragen over hun laptop, tablet of smartphone (Windows, Android en Apple). Diverse storingen werden opgelost en vragen beantwoord door de dertien aanwezige ASCC-vrijwilligers.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Heeft u ideeën over onze club, een interessant onderwerp voor de clubmiddag of nieuwsbrief? Laat het ons weten met een e-mail naar info@ascc.nl of kom langs op onze vrijdagochtend inloop.
ascc_logo_verkleind

Adres: Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen, wijkcentrum Westend, zaal 3.
Tel. 06 45507821
(op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur).
header10_logo
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ASCC ComputerClub.
De club heeft ongeveer 500 leden die gebruik kunnen maken van de inloop voor gratis hulp bij computerproblemen, die de clubmiddag kunnen bezoeken of tegen gereduceerd tarief een cursus of workshop kunnen volgen. Wilt u meer informatie of lid worden? Kom dan langs op de inloop of klik op deze link...
facebook twitter 
MailPoet