header2_logo

ASCC Nieuwsbrief december 2019

ascc_log_blauw_266px2
jan_kleinsma200x302
ascc_log_blauw_266px2
admin-ajax (2)
In de Kennisgroep wordt gewerkt aan het delen van de kennis waardoor de leden eenduidiger en beter worden geholpen.
ascc_inloop2016-1024x691
Op de inloop worden computerproblemen verholpen en vragen beantwoord.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De deelname aan de Rabo ClubSupport actie was een groot succes. Dank voor uw stem.

Let op!!!
Geen inloop op
27 december 2019 en
3 januari 2020

Van de voorzitter "terugblik"

Het is een mooi jaar geweest, waarover ik nu aan bijna het eind daarvan iets wil schrijven. Even terug- en vooruit blikken. Allereerst kan ik stellen dat het goed gaat met de ASCC. Het ledenaantal en de cursusdeelname nemen toe. De aantallen zijn op zichzelf geen doel voor de club, maar wel is het doel mensen meenemen de digitale toekomst in. En het hebben van veel leden en cursisten is het bewijs dat de club hierin succesvol is. En dit succes wordt behaald door de vrijwilligers van de club die een bestuursfunctie hebben of die ondersteunend zijn op technisch, organisatorisch en uitvoerend vlak. Zonder hun inzet voor de club en de leden is dit allemaal niet mogelijk. Ik spreek bij deze mijn dank uit namens het bestuur aan al die mensen die hun bijdrage hebben geleverd aan de club. Die bijdrage is niet gering. Hierbij kun je denken aan techniek (de leslaptops up-to-date houden, webbeheer), hulp aan leden op de inloop en thuis, publiciteit, pr, financiën, secretariaat, cursuscoördinatie (samenstelling cursusprogramma, contact met docenten en cursisten, verzorging cursusboekje -samenstellen, lay-out en drukken- zaalreserveringen), organiseren clubmiddagen, apk-actie, kennisgroep enzovoort. Als je eenmaal begint met het opsommen van werkzaamheden dan neem je het risico dat je iets vergeet waar iemand intensief mee bezig is. Hoe dan ook zeg ik tegen allen: hartelijk dank voor jullie geweldige inzet! Zonder die inzet was dit alles niet mogelijk geweest. Tot slot nog even dit. Ook heeft de club dit jaar meegedaan aan de Rabo ClubSupport actie. Uw stem op de ASCC heeft een mooi bedrag opgeleverd, waarmee de ASCC drie iPads en drie tablets kan aanschaffen voor lesdoeleinden. Hartelijk dank voor uw stem. Ik wens iedereen vanaf deze plaats alvast prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
Jan Kleinsma
lescomputers1024px


ASCC Cursussen

lescomputers1024px
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het gebruik van de digitale camera hoort daarbij. Na drie lessen over diafragma, sluitertijden, ISO en scherpte-diepte en nog wat zaken, was het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Wij begonnen met koffie in het restaurant "Het Wapen van Kennemerland" bij het landgoed Elswoud.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hiernaast een foto van een huis met luiken. De moeilijkheidsgraad bij deze foto was om het huis niet overbelicht in beeld te krijgen. Goede tips hebben we hierover gekregen. Binnenkort komt het fotogroepje bij elkaar om de foto's te bespreken en tips van Ruud te krijgen. Wij kijken terug op een zeer geslaagde fotocursus.

Zelf een website maken?

Zo'n cursus is mogelijk. Enkele mensen hebben daarnaar geïnformeerd. Een standaard cursus voorziet niet in de verschillende behoeften. Kom eens langs op de inloop of clubmiddag om met mensen van de ASCC te praten. Hiermee worden teleurstellingen voorkomen. Kiest u voor gemakkelijk en snel dan zijn de mogelijkheden wat beperkt. Moet het precies zo werken als u het in uw hoofd heeft, dan kan het wat gecompliceerder worden. Graag helpen wij u op weg. Kom langs en overleg of stuur een e-mail naar cursussen@ascc.nl.

Terugblik op de cursus

"Camera altijd op automaat"

Voor het eerst is bij de ASCC een cursus digitale fotografie georganiseerd. Dat past helemaal in de nieuwe digitale wereld, waar we foto-albums kunnen maken met de pc, foto's willen ordenen op de pc, laptop, smartphone of tablet.
Foto_Ruud_Blok
Na het genot van een gezamenlijk kopje koffie zijn we op het landgoed Elswoud aan de slag gegaan. Met aanwijzingen van onze leermeester Ruud Blok werden prachtige foto's gemaakt. Hierboven een foto gemaakt door Jannie. Hiernaast een foto van Jan. Opmerking van Ruud. Waar is de achterkant te zien? Aandachtspuntje voor de compositie!

Huis met luiken

Voorbereiding cursussen voorjaar 2020

De cursuscoördinator werkt alweer aan het cursusprogramma voor het voorjaar 2020. De nieuwe aanpak wordt kortere en goedkopere cursussen. Verder zijn de individuele cursussen voor Android en iPhone een groot succes. Dit wordt in het voorjaar voortgezet. Zodra het nieuwe programma er is, wordt dat bekend gemaakt in de nieuwsbrief, op onze eigen website en in het vertrouwde cursusboekje dat gratis verkrijgbaar is in alle wijkcentra in Amstelveen, de Bibliotheek Amstelland en het gemeentehuis.

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een laptop die gebruik maakt van het Chrome OS besturingssysteem. Dit type laptops is relatief nieuw en pas sinds 2011 beschikbaar.

  • 1 Wat is een Chromebook?
  • 2 Chromebook of laptop? Voordelen en nadelen Chromebook
  • 3 Conclusie: waarom een Chromebook kopen/
Klik hier... voor meer informatie.

chromebook
Het belangrijkste verschil tussen een Chromebook en andere laptops is het besturingssysteem. De meeste laptops gebruiken Microsoft Windows als besturingssysteem en Apple laptops, ofwel MacBooks, gebruiken macOS als besturingssysteem.

Clubmiddag voor leden

De december clubmiddag voor ASCC-leden wordt gehouden op woensdag, 18 december 2019 van 14:00 tot 16:00 uur in de grote zaal van het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en er is een lift aanwezig.
U bent van harte welkom en tijdens de pauze krijgt u koffie, thee of een drankje.
ascc_digitaal_logo_bewerkt
Op deze clubmiddag wordt op verzoek vanuit de leden uitleg gegeven over het Chromebook. Met name zal het gaan over de verschillen tussen laptop, tablet en chromebook. Velen zullen nog de vraag hebben..... wat is een chromebook eigenlijk? De chromebook wordt steeds vaker gekocht. Scholen schaffen ze aan voor hun leerlingen. Ruud Blok zal dit allemaal uitleggen.
Om 15.00 uur wordt de clubmiddag beëindigd en bent u van harte welkom in het restaurant van Westend om deel te nemen aan de kerstborrel en onder het genot van een hapje en een drankje informeel samen te zijn met bestuursleden en ondersteuners.
foto ruud ascc
De boeiende presentatie "Apple iPhone" door Ruud Vloeimans werd op de clubmiddag van november door ± 60 leden bijgewoond. Met de nodige humor werden heel veel tips en tricks ten gehore en in beeld gebracht, die op het eind in een overzichtelijk naslagwerkje mee naar huis konden worden genomen.
Heeft u ideeën over onze club, een interessant onderwerp voor de clubmiddag of de nieuwsbrief? Laat het ons weten met een
e-mail naar info@ascc.nl of kom langs op onze vrijdagochtend inloop.
westend300x200
Wijkcentrum Westend Westwijkplein 3
1187 LS Amstelveen
Telefonisch bereikbaar op 06 45507821
op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. Als u de voicemail inspreekt wordt u teruggebeld.
header10_logo
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ASCC ComputerClub. .
De club heeft ongeveer 500 leden die gebruik kunnen maken van de inloop voor gratis hulp bij computerproblemen, die de clubmiddag kunnen bezoeken of tegen gereduceerd tarief een cursus of workshop kunnen volgen. Wilt u meer informatie of lid worden? Kom dan langs op de inloop of klik op deze link...
facebook twitter