2020_5_940x198

ASCC Nieuwsbrief januari 2020

Let op!! Geen inloop op vrijdag 3 januari 2020.
Eerste inloop: vrijdag 10 januari 2020 van 09:00 -10:30 u.
Clubmiddag: Woensdag, 15 januari van 14:00 - 16:00 u.

Het bestuur van de ASCC ComputerClub wenst u allen een voorspoedig 2020 en vooral een goede gezondheid!
Wij hopen u dit jaar weer regelmatig te mogen ontmoeten op de clubmiddagen en de vrijdagochtend inloop.

Vacature bij de redactie

De redactie van deze nieuwsbrief bestaat op dit moment uit één vrijwilliger. Er is behoefte aan één of twee mensen die mee willen werken aan de nieuwsbrief. Wat houdt dit meewerken in? Met twee of drie redacteuren samen werken aan de nieuwsbrief. Dit kan gewoon thuis achter uw eigen computer. Ongeveer 1x per maand komt de redactie samen om de voortgang en ontwikkelingen te bespreken. In de nieuwsbrief wordt clubnieuws opgenomen, digitaal nieuws en digitale tips.
sollicitatie illustratie Hoogh
Illustratie Ronald de Hoogh
In onderling overleg komt de nieuwsbrief tot stand. Het tijdsbeslag is gemiddeld twee uur per week, maar met z'n drieën vraagt dit veel minder tijd. Tot slot.... de techniek van het maken is niet moeilijk, werkt zelfs prettig met het programma mailpoët dat eenvoudig te leren is. Heeft u interesse om hier aan mee te werken? Stuur dan een e-mail naar redactie@ascc.nl.

Logo_uit_google_afbeeldingen

Van de penningmeester

De penningmeester laat weten dat de inning van de contributie over het jaar 2020 eind januari van dit jaar via een incasso zal plaatsvinden..
penningmeester

APK voor uw laptop

Leden kunnen op de vrijdagochtend inloop hun laptop gratis een APK Keuring laten ondergaan. U kunt een e-mail sturen naar apk@ascc.nl. Dan wordt er contact met u opgenomen om de tijd af te spreken.
dokter_desktop_apk_300px

Vrijdagochtend Inloop

Iedere vrijdagochtend kunnen leden naar de wekelijkse inloop komen met vragen over laptop, tablet en smartphone. De eerste inloop in januari 2020 is vrijdag 10 januari van 09:00 tot 10:30 u.
Inloop_plaatje_bewerkt-2
Extra inloop op donderdag 16 januari 2020 van 13:00 - 15:00 voor ASCC-leden en mensen die lid willen worden in de Buurtkamer Keizer Karelpark, Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen
lescomputers1024px


Preview ASCC Cursussen

lescomputers1024px

Preview workshops

In het najaar is een cursus georganiseerd over digitale fotografie. Die cursus werd gevolgd door een workshop in het landgoed Elswout waar het geleerde in de praktijk werd gebracht. In het digitale tijdperk gaat alles via de computer, accounts, cloud enzovoort. Naast de ASCC-cursussen die er al waren zoals digitale fotobewerking en digitaal een fotoalbum maken was er dus nu ook een cursus digitale fotografie. Een waar succes, zoals ook al is beschreven in de november nieuwsbrief.
In het cursusseizoen van het voorjaar 2020 zal opnieuw de gelegenheid worden geboden voor individuele cursussen Android en iPad/iPhone. Deze cursussen werden voor het eerst gegeven in het najaar 2019. Het bleek een succes daarom wordt die gelegenheid opnieuw geboden. De individuele cursussen zijn maatwerk. Er wordt uitleg gegeven over bepaalde onderwerpen en er is ruim gelegenheid om aan specifieke door de cursist belangrijk gevonden onderwerpen te werken.

Workshop Fotografie voor gevorderden 1 ½ uur)

Deze workshop is voor gevorderden en duurt 1½ uur. Heb je het gevoel dat je al goed kunt fotograferen, maar je hobby wilt verdiepen kom dan bij de ASCC.
De combinatie digitale fotografie en computers is een zeer goede combinatie die kan leiden tot uitzonderlijk mooie beelden.
Na de introductie wordt met in de praktijk geoefend. De cursisten gaan enthousiast fotograferen en wisselen hun foto's uit om met elkaar te bespreken. Datum en prijs wordt nog bekend gemaakt in de "cursus special
Er wordt verder gewerkt aan onder andere de volgende cursussen:
Chromebook: Wat is dat? Wat zijn de voor- en nadelen? Er wordt ook gewerkt aan het maken van cursussen over de hierna genoemde onderwerpen.
Digitale fotografie en de computer
Digitale fotografie binnen en buiten
Foto's plaatsen op Instagram
Foto's plaatsen op een website.
Nadere informatie over data en prijs volgt nog .
Gogle maps
Een pluscode dient ter vervanging van een adres. Als u niet beschikt over het adres, kunt u de corresponderende pluscode gebruiken om een plaats op Google Maps (zoals uw huis of bedrijf) te zoeken of te delen. Een pluscode bestaat uit: zes of zeven letters en cijfers, een plaatsnaam en ziet er bijvoorbeeld zo uit:
7RJG+WJ Amstelveen.
De pluscode van een plaats zoeken? Klik hier... om te lezen hoe u dat doet.

Plaatsen zoeken met pluscodes

Scherm google maps pluscode 2
Logo_uit_google_afbeeldingen

NS TIP

treinapp
Bron: NS
De NS en diverse nieuwsmedia hebben melding gemaakt dat de NS een zitplaatszoeker app heeft ontwikkeld.
Met de zitplaatszoeker in de NS-app kun je nu voor het instappen zien in welk rijtuig nog voldoende zitplaats is. Je kunt dan van tevoren kiezen waar je gaat instappen. De zitplaatszoeker is op meerdere trajecten al beschikbaar.
Het werkt zo: Klik hier...om verder te lezen

Clubmiddag voor leden

De januari clubmiddag voor ASCC-leden wordt gehouden in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen op woensdagmiddag
15 januari 2020 van 14:00 tot 16:00 u.
Er zijn voldoende parkeerplaatsen en er is een lift aanwezig. U bent van harte welkom en tijdens de pauze krijgt u koffie, thee of een drankje.
Op de clubmiddag van november gaven vertegenwoordigers van de ING bank uitleg over telebankieren en adviezen over de veiligheid hierbij. Ook hebben zij veel vragen beantwoord. Het was een succes en daarom is de ING op de januari clubmiddag opnieuw aanwezig voor uitleg, adviezen en het beantwoorden van vragen.
Heeft u ideeën over onze club, een interessant onderwerp voor de clubmiddag of de nieuwsbrief? Laat het ons weten met een
e-mail naar info@ascc.nl of kom langs op onze vrijdagochtend inloop.
Westend
Wijkcentrum Westend Westwijkplein 3
1187 LS Amstelveen
Telefonisch bereikbaar op 06 45507821
op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.
Als u de voicemail inspreekt wordt u teruggebeld.
2020_8_940x198
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ASCC ComputerClub.
De club heeft ongeveer 500 leden die gebruik kunnen maken van de inloop voor gratis hulp bij computerproblemen, die de clubmiddag kunnen bezoeken of tegen gereduceerd tarief een cursus of workshop kunnen volgen. Wilt u meer informatie of lid worden? Kom dan langs op de inloop of klik op deze link...
facebook twitter