header2_logo

ASCC Nieuwsbrief Februari

De ASCC deed in 2019 mee aan de Rabo Clubsupport actie. Een mooie actie van de Rabobank. Veel klanten van de Rabobank hebben op onze club gestemd. Dat heeft een bedrag van bijna € 3.000,-- opgeleverd voor de aanschaf van 3 iPads en 3 Androidtablets. Er was nog ruimte om ook een chromebook te kopen. Ruud Blok heeft daarover op de clubmiddag van december.een presentatie gegeven. Er komt voor de leden ook een mogelijkheid om er op de club een keer mee te oefenen. Als u erover denkt om zo'n apparaat aan te schaffen, kunt u eerst bij de club uitproberen of het een beetje bevalt. Daarover volgt nog bericht. Zie hiernaast de foto's van de iPads. De Androidtablets zijn onderweg en worden de komende week verwacht. In de volgende nieuwsbrief informeren wij u hierover verder. Dank voor de ook door u uitgebrachte stem, die de club weer verder heeft geholpen.
Rabologo_clubsupport2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
lescomputers1024px
Logo_uit_google_afbeeldingen

Cursussen

lescomputers1024px
In maart starten de onderstaande cursussen. U kunt u hiervoor nog aanmelden.
Windows Mail, Code Wi-5
2 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: do 12-03-2020, 13:00 uur
Docent: Albert Bekker
Prijs: leden € 20,00; niet-leden € 30,00.

Windows Mail wordt gratis geleverd bij Windows 10. Voor meer informatie over de cursus, klik hier...
Voor direct inschrijven klik hier...


traag
Instellingen van uw Mac, Code Ap-3
2 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: maandag 09-03-2020, 13:30 uur
Docent: Ruud Vloeimans
Prijs: leden € 20,00; niet-leden € 30,00.

U heeft al een tijdje een iMac of een MacBook computer van Apple.
Maar bent u ook bekend met de vele instelmogelijkheden die de Mac biedt? Voor meer informatie over de cursus, klik hier...
Voor direct inschrijven klik hier...
Adresbestanden, Code Wi-6
1 les van 1½ uur
Start: donderdag 26-03-2020, 13:00 uur
Docent: Albert Bekker
Prijs: leden € 10,00; niet-leden € 15,00.

Heeft u adressen in Word of in Excel en wilt u die graag afdrukken op etiketten? In deze les leert u dat. Voor meer informatie, klik hier...
Voor direct inschrijven klik hier...
Computer onderhouden, code Wi-7
3 lessen van 1½ uur, 1x per week
Start: donderdag 05-03-2020, 15:00 uur
Docent: Albert Bekker
Prijs: leden € 30,00; niet-leden € 45,00.

Als u regelmatig met een computer werkt, is het u vast wel eens opgevallen dat uw computer langzamer gaat werken. Voor meer informatie over de cursus, klik hier...
Voor direct inschrijven klik hier...
Logo_uit_google_afbeeldingen
Cursusinschrijving
Inschrijven kan door het invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier of via de website van ASCC (www.ascc.nl/cursussen). Inschrijving is vanaf 17 januari ook mogelijk op de vrijdagochtenden tussen 09.00 en 10.30 uur in zaal 3 van het Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.

Veel over fotografie

In januari was de tweede keer om onder leiding van Ruud Blok buiten foto's te maken. Daarvoor hadden we afgesproken in het Amstelpark. Na de gezamenlijke koffie wandelden we het park in en maakten met gebruik van de aanwijzingen van Ruud mooie foto's. Enkele daarvan zijn opgenomen in deze nieuwsbrief.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Instructies en adviezen worden gegeven
Geoefend met sluitertijden, diafragma en ISO. Het was bewolkt weer. Met het licht dat bij deze bewolking hoort is het voordeel dat er gedetailleerde foto's kunnen worden gemaakt. Compositie is natuurlijk even belangrijk als de techniek om met het licht om te gaan. Hoe krijg je toch een mooie getekende wolkenlucht met dit weer. Het kan echt getuige de foto hieronder.
Het is vooral een kwestie van kijken. De dingen die je dagelijks ziet en voor kennisgeving aanneemt zie je ineens anders en krijg je een fotografisch oog voor spiegeling in het water, zoals is te zien op de foto hiernaast.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De fotogroep is aan de slag bij het standbeeld van Rembrandt bij de Riekermolen. in het Amstelpark heeft de groep onder leiding van Ruud Blok mooie foto's gemaakt.

Klik voor aanmelding voor één van de fotocursussen op de betreffende link.
U kunt nog inschrijven voor de onderstaande cursussen.

Foto's op Instagram zetten klik hier...
Foto's op website zetten klik hier...
Fotografie binnen / buiten klik hier...
Amstelpark_2020_spiegeling
Hierboven: spiegeling van bomen in het water
Het beeld van Rembrandt. Zijn hand houdt hij in tekenstand, terwijl hij richting de Amstel tuurt. Het beeld werd in 1969 onthuld, op zijn 300ste sterfdag. Zo zou de beroemde schilder er inderdaad uitgezien kunnen hebben. Tegen 1640 ontwikkelde Rembrandt de gewoonte om met een schetsboekje op zak door Amsterdam en omstreken te wandelen.
Amstel_2020
De clubmiddag voor ASCC-leden wordt gehouden op woensdag, 19 februari 2020 van 14:00 tot 16:00 uur in de grote zaal van het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en er is een lift aanwezig.
U bent van harte welkom en u krijgt een consumptiebon voor koffie, thee of een drankje tijdens de pauze.
ascc_digitaal_logo_bewerkt
Deze clubmiddag staat in het teken van de genealogie. Ga op zoek naar uw voorouders! Breng de geschiedenis van uw familie in kaart! De heer Cor van Rooij van de Nederlandse Genealogie Vereniging (https://ontdekjouwverhaal.nl/over-ngv/) vertelt u in zijn presentatie wat genealogie betekent. Hij legt uit, hoe en waar u gegevens kunt
vinden over uw familiegeschiedenis. Hij vertelt, hoe u daarbij gebruik kunt maken van computerprogramma's, zoals het (nu nog gratis) programma Aldfaer. Zie voor een aantal familienamen alvast: https://www.genealogieonline.nl/stamboom-cm-van-rooij.
Heeft u ideeën over onze club, een interessant onderwerp voor de clubmiddag of de nieuwsbrief? Laat het ons weten met een
e-mail naar info@ascc.nl of kom langs op onze vrijdagochtend inloop.
westend300x200
Wijkcentrum Westend Westwijkplein 3
1187 LS Amstelveen
Telefonisch bereikbaar op 06 45507821
op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. Als u de voicemail inspreekt wordt u teruggebeld.
facebook twitter 
MailPoet