header2_logo

ASCC Nieuwsbrief maart 2020

In deze nieuwsbrief:

1. Van de redactie
2. Spelletjes op uw pc, laptop, tablet enz
3. Wat is een podcast?
4. Foto's maken met uw smartphone
5. Inloop Computerhulp
6. Einde Windows 7 (of niet?)
7. Interview clublid Elly
8. Clubmiddag Alg. Ledenvergadering
ascc_logo_verkleind

1.Van de redactie

Met de samenstelling van de redactie gaat het goed. Er is na de oproep in deze nieuwsbrief een redactielid bijgekomen. De red actie bestaat nu uit twee personen, Jan Kleinsma en Stella Zwart. Als u het leuk vindt om gezamenlijk in een klein clubje de nieuwsbrief te maken kunt u hierover informatie vragen bij redactie@ascc.nl Dit clubje, de redactie zoekt nieuws over de digitale ontwikkelingen en maakt daar artikelen van voor de nieuwsbrief. Wij verzamelen informatie over apps, widgets en gadgets en nemen die met clubnieuws en ander digitaal nieuws op in de nieuwsbrief. Zo hebben wij in deze nieuwsbrief een interessant artikel over podcasts. Wat zijn dat? Podcasts? Lees het artikel in deze nieuwsbrief.

2. De pc, laptop, tablet en smartphone en vermaak

De ASCC denkt na over een Clubmiddag/spelletjesmiddag
Op een van de volgende clubmiddagen, of op een andere middag, kan de ASCC een spelletjesmiddag voor de leden organiseren. We kunnen dan spellen demonstreren die op de computer, tablet of smartphone kunnen worden gespeeld. Er zijn denkspellen, kaartspellen en behendigheidsspellen. Je kunt die spellen spelen tegen de computer, maar ook on-line, met vrienden of bekenden of met onwillekeurige tegenstanders. Nu is de vraag van de ASCC: zijn er mensen die anderen uitleg willen geven over hun favoriete spel? Of dat spel willen demonstreren? Bent u dat misschien? Kom dan vrijdagochtend even langs op de inloop in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen. Wij leggen dan uit wat de bedoeling is. Of stuur een mailtje aan redactie@ascc.nl Wij willen ook graag weten, of er genoeg belangstelling is voor deelname aan zo’n middag. Wilt u, als u belangstelling hebt, ook een mailtje sturen aan: redactie@ascc.nl

Er is in ieder geval al een reactie binnen en die luidt: Hebben jullie ook gedacht aan de "Raspberry Pi waarmee Minecraft - naar ik meen gratis - gespeeld kan worden? Of muziek maken met SonicPi? Ik doe maar wat voorstellen. Succes
Noot redactie: Hartelijk dank voor uw reactie!

3. Wat is een podcast?

Wat is een podcast?

Podcasts zijn een soort kleine radioprogrammaatjes. Je kunt ernaar luisteren wanneer je maar wilt en kiezen voor onderwerpen die jou interesseren. Er zijn vele mogelijkheden zoals nieuws, sport film, muziek noem maar op. Je kunt er altijd en overal naar luisteren via je smartphone, tablet, laptop. Over het algemeen zijn de podcasts gratis. U kunt zo'n podcast een keer proberen bijvoorbeeld bij NPO1.
logo
Kijk ook eens op radioviainternet.nl of app.apple.com of nporadio1.nl. Je kunt daar kiezen naar welke podcast je wilt luisteren.

4. Foto's maken met uw smartphone

Een goede foto maken zonder uw smartphone camera te bewegen is soms lastig omdat het apparaat klein is en licht. Hierna worden een paar tips beschreven om een stabiele onbewogen foto te maken met uw smartphone.
1. U kunt uw armen tegen uw lichaam laten steunen of die ergens op laten leunen. Zo houdt u de camera veel stabieler.
2. Laat uw smartphone ergens op rusten, bijvoorbeeld een hek of boomtak en maak zo de foto.
3. U kunt de foto ook maken via de volumeknop aan de zijkant van uw smartphone. Vaak heeft u uw vinger daar al op. Rustig doordrukken, niet plotseling indrukken, zodat u eigenlijk niet weet wanneer de camera klikt voor de foto. Een stabiele foto is dan het resultaat.Logo_uit_google_afbeeldingen

4. U kunt ook praten tegen uw smartphone. in plaats van op één van de knoppen te tikken of in te drukken zegt u bijvoorbeeld: "smile". De foto wordt dan gemaakt zonder beweging. Waarschijnlijk zal iedereen in uw omgeving even naar u kijken en lachen. Of wat meewarig naar u kijken omdat u tegen een boom of beeld "smile"roept. Dat moet dan maar. Het is de prijs voor uw mooie foto. In de instellingen van de camera op uw Samsung smartphone kunt u de de spraakopdrachten met en schuifje aan- of uitzetten.
5 - Bij de iPhone moet u voor het nemen van de foto de ontspanknop indrukken of een van de volumeknoppen gebruiken.Voor een prima resultaat gebruikt u de zelfontspanner: 3 of 10 seconden.Druk de ontspanknop in, houd het toestel mooi stil en de foto wordt automatisch genomen na drie of tien 10 seconden.Nog mooier wordt het als u Live Photo, rechts bovenin, inschakelt. Uw iPhone legt dan vast wat er anderhalve seconde vóór en na het nemen van de foto gebeurt. Compleet met beweging en geluid. Een soort kort filmpje dus. Uit deze beelden kunt u vervolgens uw favoriete opname kiezen.

5. Inloop computerhulp

Iedere vrijdag tussen 09.00 en 10.30 uur kunnen leden voor gratis computerhulp inlopen in wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.
Op donderdag 19 maart 2020 heeft de ASCC een extra inloop voor leden (en niet-leden die lid willen worden) in de Buurtkamer Keizer Karelpark (MOC-gebouw) Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen.
Inloop in de buurtkamer is een proef. Hiermee wil de ASCC ComputerClub meer mensen, die nog geen lid zijn, bereiken om samen de digitale toekomst in te gaan.
ascc_inloop2016-1024x691
Inloop_plaatje_bewerkt-2

Apple hulp

Leden die van Apple een iPhone, iPad of Mac hebben kunnen ook vragen stellen via de de ascc-website met een e-mail naar applehulp@ascc.nl.
apple_logo

Hulp via Teamviewer

Via het programma "Teamviewer" wordt ook hulp aan huis verleend. De ondersteuner kijkt dan met uw toestemming vanaf een andere locatie in uw computer mee en probeert op afstand het probleem op te lossen.

6. Einde Windows 7 (of niet?)

In september vorig jaar meldden wij het u al. De ondersteuning van Windows 7 zou door Microsoft worden stopgezet. Inmiddels is dat ook gebeurd. Echter direct dan maar overstappen naar Windows 10? Is dat nodig? Er zijn nog andere mogelijkheden. Heel veel mensen zijn nog zeer tevreden over het gebruik van Windows 7, maar Microsoft geeft geen updates meer en beveiligingslekken worden niet meer gedicht. Kun je dan Windows 7 nog veilig gebruiken. Wat zijn de mogelijkheden. Lees hiernaast verder.
Consumentenbond
Ook de Consumentenbond heeft hierover een interessant filmpje. U kunt hier... klikken voor dat filmpje.
Foto gestuurd door ruud blokIMG-20200226-WA0003
1. Windows 7 blijven gebruiken
Windows 7 is een stabiel besturingssysteem van Microsoft. Microsoft zal het gebruik van Windows 7 niet blokkeren. Het besturingssysteem blijft gewoon werken. U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar houd rekening met de volgende zaken. Microsoft zal geen nieuwe updates meer uitbrengen en beveiligingslekken worden niet meer gedicht. Als de laptop beveiligd wordt met een antivirus pakket van windows 7 dan is het aan te bevelen een ander antivirus pakket te installeren van een bekend merk. Om het hele artikel te lezen klik hier...

Interview clublid1
Logo_uit_google_afbeeldingen

7. Interview Elly Barends

Op bezoek bij een ASCC clublid van bijna het eerste uur, Elly Barends, beroep schilderes. Elly kent de ASCC nog uit de begintijd dat het “Ouderen aan de knoppen” heette.
In de loop der jaren heeft zij veel ervaring opgedaan met de meetings, cursussen en de helpdesk inloop op vrijdagmorgen. Tot haar spijt maar tot 10:30 uur. Om het hele interview te lezen, klik hier...

7. Algemene ledenvergadering

De clubmiddag voor ASCC-leden wordt gehouden op woensdag 18 maart 2020 van 14:00 tot 16:00 uur. Deze vindt plaats in de grote zaal op de eerste etage van het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3 te Amstelveen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en er is een lift aanwezig. Tijdens deze clubmiddag wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. U wordt hierover apart geïnformeerd.
ledenvergadering
Illustratie
Ronald de Hoogh
Heeft u ideeën over onze club, een interessant onderwerp voor de clubmiddag of de nieuwsbrief? Laat het ons weten met een
e-mail naar info@ascc.nl of kom langs op onze vrijdagochtend inloop.
westend300x200
Wijkcentrum Westend Westwijkplein 3
1187 LS Amstelveen
Telefonisch bereikbaar op 06 45507821
op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. Als u de voicemail inspreekt wordt u teruggebeld.
header10_logo
Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ASCC ComputerClub. .
De club heeft ongeveer 500 leden die gebruik kunnen maken van de inloop voor gratis hulp bij computerproblemen, die de clubmiddag kunnen bezoeken of tegen gereduceerd tarief een cursus of workshop kunnen volgen. Wilt u meer informatie of lid worden? Kom dan langs op de inloop of klik op deze link...
facebook twitter 
MailPoet